Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Instants finals del concert d'Oques Grasses, l'activitat que va aplegar més públic de la Festa Major, amb 5.000 espectadors.
Instants finals del concert d'Oques Grasses, l'activitat que va aplegar més públic de la Festa Major, amb 5.000 espectadors.

La Festa Major es consolida com l’activitat de major participació popular de la vila

Dijous 12 de setembre de 2019

Els concerts d’Oques Grasses i Momo assoleixen xifres històriques d’assistència, amb 5.000 i 3.000 espectadors respectivament

El tradicional castell de focs que cada any té lloc al Pla de la Bruguera va cloure dilluns passat la Festa Major 2019 de Castellar del Vallès. Un any més, la ciutadania ha respost massivament a la majoria d’activitats programades. Per aquest motiu la regidora de Cultura, Joana Borrego, ha felicitat “totes les persones voluntàries i treballadores municipals i molt especialment totes les entitats que han fet possible uns dies de festa amb més de 100 activitats i unes afluències de públic molt altes”.

Assistències multitudinàries

La regidora ha destacat, entre d’altres, les assistències massives als concerts d’Oques Grasses i Momo, que han arribat a xifres rècords. Pel que fa al concert de la banda de Vic, “l’organització ha explicat que el càlcul de metres quadrats disponibles de la plaça de la Fàbrica Nova i la concentració que hi havia de públic ens permet afirmar que hi van assistir unes 5.000 persones”, explica Joana Borrego. “Una altra imatge espectacular va ser la de la plaça d’El Mirador, plena fins a la bandera amb l’actuació de Momo, la banda de tribut a Queen, amb una assistència d’unes 3.000 persones”.

Una altra activitat que ha rebut una valoració molt positiva és el pregó “Suma a la Festa Major”, amb Suma+ i Borja Sand Artist., que es va iniciar després d’una cercavila d’entitats de cultura popular i tradicional pels carrers de Castellar. “Pels missatges que hem rebut estaríem parlant d’un dels pregons de Festa Major que més ha agradat”, explica la regidora. “Va ser un espectacle a mida i fet amb molta sensibilitat que combinava perfectament la música en viu, amb la col·laboració d’Espaiart, la projecció en directe a partir de dibuixos realitzats amb sorra i el missatge de sensibilització de l’entitat Suma Castellar”, afirma Joana Borrego.

L’organització de la Festa Major també destaca altres propostes que han comptat amb l’assistència de milers de persones com el Correlokals, la Festa dels Amics dels 80’s i 90’s, els concerts de Vilabarrakes i la Diada de la Infància. Altres espectacles en recintes tancats que han rebut molt bona resposta del públic van ser el concert de La Principal de la Bisbal (que va superar també el miler d’espectadors), les propostes musicals de la Casa de Andalucía i Amalia de Triana que pràcticament van omplir l’Auditori, o la representació d’El rei borni a l’Ateneu per part de l’Esbart Teatral. La regidora també ha valorat positivament “el funcionament de les propostes familiars de teatre de carrer ubicades a la plaça de la Fàbrica Nova”.

També va rebre molt bona resposta la Marató de Donació de Sang organitzada divendres 6 de setembre per part del Banc de Sang i Teixits. Al llarg del dia es van registrar un total de 232 donants de sang i 5 de plasma, dels quals 49 eren donants per primera vegada. A més, 29 altres persones no van poder donar sang per diferents motius.

Incidències

Joana Borrego ha remarcat que “un any més no s’ha notat la coincidència amb la Festa Major de Sabadell, ja que la participació ha estat multitudinària a la majoria d’activitats”. “És més, hem detectat que l’oferta de concerts ha atret molt públic de fora de la vila”, afegeix.

L’Ajuntament valora positivament l’actitud cívica mostrada pel conjunt de la ciutadania al llarg de la Festa Major. Tanmateix, lamenta que una persona resultés ferida la matinada de dissabte en caure de la riba de la plaça de la Miranda, al final de l’activitat del Correlokals. Es tracta d’un veí de 34 anys que continua ingressat a l’Hospital Parc Taulí amb pronòstic estable dins de la gravetat.

En aquesta edició, el temps ha permès dur a terme pràcticament totes les activitats programades. Dijous passat es va traslladar el lliurament de la Medalla de la Vila dels jardins del Palau Tolrà a l’Auditori. També per la previsió de pluges, el maridatge musical que s’havia de fer dimarts 10 de setembre, un acte de l’anomenada “Post-Festa Major”, a la terrassa d’El Mirador s’ha ajornat per dissabte, 14 de setembre. D’altra banda, l’activitat del Ball de Gitanes es va suspendre per raons logístiques de la pròpia entitat.

Punt Lila

L’Ajuntament també ha fet un balanç positiu del funcionament del Punt Lila de Festa Major, impulsat amb la col·laboració del col·lectiu feminista Les Carnera. Enguany es va ubicar de forma fixa i amb atenció professionalitzada a l’Espai Tolrà el dia 6 de setembre, en el marc de la Festa 10a Trobada Amics dels 80's i 90's, i a l’espai Vilabarrakes els dies 7 i 8 de setembre. A més, també en va funcionar un de mòbil durant l’activitat de Correlokals amb la participació de persones voluntàries.

Aquest espai va dur a terme principalment tasques d’informació i assessorament amb l’objectiu de prevenir situacions de violència masclista i d’acompanyament a possibles víctimes d’agressions sexistes. Segons s’ha informat des de l’equip de professionals que estava al capdavant, es van dur a terme tres intervencions puntuals de contenció i prevenció durant la darrera nit a l’espai de Vilabarrakes. A més, i dins les tasques de sensibilització, es van repartir milers de polseres amb el lema “Prou Agressions. Només sí és sí”” i adhesius amb el telèfon mòbil de la Policia Local al qual trucar en cas d’agressió sexista, a més de 500 preservatius de la campanya municipal “Sexe & Seny”.

Després que a la Festa Major 2018 el col·lectiu de les Carnera impulsés per primera vegada aquesta iniciativa, el Punt Lila s’ha consolidat aquest segon any com a espai de referència, tot i que les seves responsables apunten que el coneixement de què és i per què serveix era més elevat entre el públic jove de l’espai de Vilabarrakes que no pas entre el públic més adult que va assistir a la Festa dels 80’s i 90’s.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40