Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Els regidors Yolanda Rivera, Pepe González i Joan Creus, davant els assistents a l'audiència pública prèvia a l'aprovació del pressupost i les ordenances fiscals 2020.
Els regidors Yolanda Rivera, Pepe González i Joan Creus, davant els assistents a l'audiència pública prèvia a l'aprovació del pressupost i les ordenances fiscals 2020.

El consistori celebra una audiència pública prèvia a l’aprovació del pressupost i les ordenances fiscals 2020

Dijous 10 d'octubre de 2019

La Sala de Plens de Ca l’Alberola va acollir ahir dimecres, 9 d’octubre, l’audiència pública de presentació de la proposta de pressupost municipal i ordenances fiscals per a l’any 2020, que se sotmetrà a la consideració del Ple el dimarts 22 d’octubre. La tinent d’alcalde de Serveis Centrals, Yolanda Rivera, va ser l’encarregada d’explicar l’avantprojecte dels comptes municipals per a l’any que, que sumen un import total de 24.171.274,83 euros, el que suposa un increment de l’0,87 per cent respecte l’any anterior.

La regidora va subratllar que la proposta de pressupost per al 2020 s’orienta a cinc grans objectius: “l’increment de la despesa social i en serveis a les persones, la promoció d’actuacions en matèria d’innovació i gestió del coneixement, l’augment de la despesa en manteniment de l’espai públic i equipaments, l’impuls de l’agenda de la transició ecològica i la reducció de l’endeutament”.

Rivera va destacar l’increment de la despesa social i en serveis a les persones en un 13% respecte el 2019.En aquest àmbit, va explicar que el pressupost del Servei d’Atenció Domiciliària augmentarà de 351.000 a 470.000 euros. També va remarcar l’impuls dels projectes Planet Youth (de prevenció d’addicions en joves) i Educació360 (d’educació en tots els temps i espais de la vida) i la creació d’una partida per desenvolupar polítiques actives de visibilització del col·lectiu LGTBIQ+. El pressupost preveu també l’ampliació del suport a les AMPA per a la contractació de vetlladors/es i la continuïtat de programes per facilitar la mobilitat a la gent gran i de les persones joves per raó d’estudis.

En matèria d’innovació, àmbit que es preveu incrementar un 75%, de 136.000 a 239.000 euros, destaca la posada en funcionament del servei LAB Castellar a El Mirador. Aquest serà un espai públic que oferirà accés a eines de fabricació digital, electròniques i tradicionals i que fomentarà la innovació en els àmbits educatiu, empresarial i social. A més, l’esborrany de pressupost preveu la creació de beques a les innovació.

Un altre aspecte previst al pressupost és l’increment de la despesa en manteniment d’infraestructures públiques, edificis i equipaments municipals en un 7,82% (de 834.700 el 2019 a 900.000 euros el 2020). També destaca l’impuls de l’agenda de la transició ecològica, que inclou accions com la implantació de la instrucció per a la reducció de plàstics i inversions ambientals en l’àmbit del riu Ripoll.

Finalment, la regidora també va explicar que l’endeutament s’abaixarà fins al 20,16%, “molt lluny del límit legal del 110 per cent”.

Inversions destacades

Durant l’audiència, Rivera va detallar el pla d’inversions que s’executarà entre aquest mes d’octubre de 2019 i el desembre de 2020 i que ascendirà a 3 milions d’euros. D’aquest import, 1,6 milions es finançaran directament amb el pressupost de l’any 2020. Aquesta xifra inclou entre d’altres 150.000 euros destinats a l’ampliació de l’institut escola Sant Esteve. L’Ajuntament està disposat a avançar el finançament del projecte i es troba en converses amb el Departament d’Ensenyament per signar un conveni de col·laboració al respecte.

Una altra inversió destacada és una partida de 300.000 euros per al projecte de piscina descoberta. Segons va explicar la regidora, el consistori està treballant en una proposta d’ubicació nova amb la intenció que aquest equipament es pugui posar en marxa l’estiu del 2021.

Altres inversions remarcables són la millora de l’espai públic (251.000 euros) i dels polígons industrials (150.000 euros), el condicionament d’escoles (100.000 euros) o les quatre propostes guanyadores del procés de pressupostos participatius (es destinaran un total de 200.000 euros a les càmeres de detecció d’incendis, la il·luminació nadalenca, el mobiliari de l’Era d’en Petasques i el condicionament de les escales de Sant Feliu del Racó).

D’altra banda, el regidor coordinador de Territori i Sostenibilitat, Pepe González, va ser l’encarregat de desgranar les inversions que es finançaran amb el superàvit d’1,4 milions d’euros del pressupost de 2018. D’aquest import destaquen prop de 600.000 euros per a l’acabament de l’Espai Tolrà; 250.000 euros per al camí del riu; 170.000 euros  per a l’asfaltat i voreres de l’Aire-Sol D i altres vials; i més de 150.000 euros per a la consolidació de talussos de Can Font i el Balcó, entre d’altres. González també va explicar altres actuacions que s’executaran aquest trimestre dins el pressupost vigent de 2019, com ara la reforma dels vestidors del camp de futbol, la millora de les parades de bus dels Aire-Sols C i A-B i la creació de noves places d’aparcament a la plaça de la Fàbrica Nova (15 places noves) i al parc de Canyelles (30 places noves).

Podeu consultar un resum de la proposta de pressupost i del pla d’inversions al web municipal: www.castellarvalles.cat/audienciapublica.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40