Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Foto de família dels representants del Consell d'Infants amb els representants i la tècnica municipals.
Foto de família dels representants del Consell d'Infants amb els representants i la tècnica municipals.

El Consell d’Infants enceta un nou curs per onzè any consecutiu

Divendres 15 de novembre de 2019

La Sala de Plens de Ca l’Alberola va ser l’escenari ahir dijous, 14 de novembre, de la sessió de constitució del Consell d’Infants 2019-2020. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde, Ignasi Giménez, i el regidor de Cicles de Vida, Dani Pérez, a més de diversos regidors del consistori castellarenc i de familiars dels representants.

La sessió va començar amb la presentació dels 22 infants de 5è i 6è de Primària que aquest curs formen part del Consell, un òrgan de participació on hi són representades totes les escoles del municipi i que treballa, des de fa onze cursos, per aportar als polítics la visió que els infants tenen sobre Castellar i la realitat que els envolta.

El Consell va presentar tres dels seus reptes: donar a conèixer el Consell d’Infants, millorar les places i els carrers i comptar amb recursos per dur a terme actuacions.

Els i les representants es reuniran un total de 9 vegades al llarg d’aquest curs i treballaran en tres comissions i una secretaria: una comissió de correus que mantindrà contacte electrònic amb l’alcalde, regidors i tècnics municipals; una altra de difusió que s’encarregarà d’actualitzar el blog del Consell d’Infants, fer fotografies del actes i informar sobre l’activitat del Consell; i una tercera comissió d’espai que se centrarà a preparar el materials i adequar les sales on es fan les trobades; finalment, la secretaria passarà llista dels assistents i farà l’acta de les trobades.

Durant la sessió un representant va llegir una carta dels alumnes de 6è de primària adreçada a l’alcalde en què es demana que es puguin recollir selectivament els residus de les papereres de la vila. Per la seva banda, l’alcalde va informar els representants que el període per presentar propostes dels Pressupostos Participatius 2020 serà del 25 de novembre al 25 de gener i que properament es posarà en funcionament un consell, el de l’Adolescència, adreçat a nois i noies de 12 a 16 anys, que donarà continuïtat al Consell d’Infants. També els va explicar que enguany es reforçarà la il·luminació de Nadal, una demanda feta en diverses ocasions pel Consell.

Durant la sessió, l’alcalde va conversar amb els representants del Consell al voltant de diferents aspectes vinculats al canvi climàtic i sobre quines accions es poden dur a terme per revertir-lo.

Des de la seva creació ara fa nou cursos, 160 nens i nenes han estat representants del Consell d’Infants.

Trobareu més informació sobre el Consell d’Infants a la pàgina web http://conselldinfants.castellarvalles.cat/.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40