Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La directora del centre, Berta Tasias, amb l'alcalde, Ignasi Giménez, i els regidors d'Espai Públic i Manteniment, Pepe Leiva, i d'Educació, Joan Creus, en una visita a l'Institut divendres 7 de febrer.
La directora del centre, Berta Tasias, amb l'alcalde, Ignasi Giménez, i els regidors d'Espai Públic i Manteniment, Pepe Leiva, i d'Educació, Joan Creus, en una visita a l'Institut divendres 7 de febrer.

L’Institut d’FP de Castellar del Vallès adopta el nom d’Institut de Jardineria i Agricultura Les Garberes

Dimarts 11 de febrer de 2020

L’Ajuntament i el centre signen diversos convenis perquè els alumnes puguin dur a terme pràctiques en diverses intervencions a la via pública

L’Institut d’FP de Castellar del Vallès, que acull tots els estudis de cicles formatius de la família agrària, ja compta amb nom propi: Institut de Jardineria i Agricultura Les Garberes.

El nom s’inspira en el paisatge de garberes, amb les muntanyes de Sant Llorenç del Munt i del Puig de la Creu al fons, que durant molts anys hi va haver al Pla de la Bruguera, lloc on es troba ubicat l’institut. Aquesta és una estampa que l’artista castellarenc Alfons Gubern va pintar en diversos dels seus quadres

Les garberes són piles de feixos d’espiga tallades. El centre ha escollit aquesta denominació ja que “ens arrela al territori i ens vincula amb l’agricultura i el paisatgisme i també amb la recol·lecció d’un producte fruit d’un treball, que el relacionem amb l’esforç requerit per assolir l’èxit tant en el món acadèmic com professional”.

Amb l’adopció del nom, el centre ha estrenat logotip, que s’ha dissenyat des de la Unitat d’Imatge de l’Ajuntament de Castellar del Vallès.

Convenis de pràctiques amb l’Ajuntament

L’Ajuntament i l’institut han signat recentment dos convenis per a la realització de pràctiques dels estudiants dels cicles formatius de Grau Mitjà de Jardineria i de Grau Superior de Paisatgisme i Medi Rural en diverses ubicacions del municipi.

L’alcalde, Ignasi Giménez, i la directora del centre, Berta Tasias, van rubricar divendres passat dos acords que estableixen, d’una banda, que els alumnes de segon del Grau Mitjà de Jardineria, dins la família agrària, duran a terme un projecte de restauració de diferents zones de les pistes d’atletisme de Castellar del Vallès, d’acord amb les actuacions pactades amb la Regidoria d’Espai Públic; d’altra banda, els alumnes del cicle formatiu del Grau Superior de Paisatgisme i Medi Rural també participaran en l’arranjament de diverses parts de la plaça d’Emili Altimira i Alsina.

En tots dos casos la Regidoria d’Espai Públic facilitarà el material i supervisarà l’actuació que duran a terme en total prop d’una quarantena d’alumnes. L’acord possibilita que els alumnes puguin familiaritzar-se, mitjançant una pràctica amb una actuació visible a l’espai públic, amb l’ús de materials i plantació al qual no poden accedir habitualment.

Seguint aquesta mateixa sinergia de col·laboració amb l’Ajuntament, alumnes del Programa de Formació i Inserció (PFI) i del Grau Mitjà de Jardineria del mateix institut estan duent a terme aquests dies la plantació de 25 arbres al voltant de l’Skate Park, amb l’objectiu de generar diverses zones d’ombra.

L’Institut de Jardineria i Agricultura Les Garberes, nascut aquest curs 2019-2020, compta amb una vuitantena d’alumnes i acull tots els estudis de cicles formatius de la família agrària que fins el curs passat s’oferien dins l’oferta formativa de l’INS Castellar.

Així, s’ofereixen els estudis dels cicles formatius de Grau Mitjà de Jardineria i Floristeria i de Producció Agroecològica i el cicle formatiu de Grau Superior de Paisatgisme i Medi Rural. A més, des d’aquest curs, també ofereix el PFI  d’Auxiliar de Vivers i Jardins. El centre també organitza diverses formacions adreçades a professionals del sector. En aquest sentit, recentment ha obert una línia de formació no reglada en col·laboració amb l’associació Espai de Recursos Agroecològics de Manresa.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40