Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge del punt d'informació i sensibilització que s'ha instal·lat el matí d'aquest dimecres, 15 de juliol, al Mercat Municipal.
Imatge del punt d'informació i sensibilització que s'ha instal·lat el matí d'aquest dimecres, 15 de juliol, al Mercat Municipal.

Castellar participa d’un projecte de promoció del consum sostenible impulsat pel Consell Comarcal

Dimecres 15 de juliol de 2020

L’Ajuntament hi participa amb la distribució al Mercat Municipal de bosses reutilitzables de compra i de bosses compostables i amb una campanya de sensibilització entre els paradistes del mercat ambulant

L’Ajuntament de Castellar del Vallès participa aquest estiu en el projecte “Promoure el Consum Sostenible”, una iniciativa del Consell Comarcal del Vallès Occidental que té per objectiu divulgar nous hàbits de consum en el context d’emergència climàtica actual, posant èmfasi en l’aprofitament i la reutilització de productes que permetin la reducció de residus i la transició cap a l’economia circular.

Durant aquest mes de juliol es portaran a terme accions entre els comerciants del sector de l’alimentació i els paradistes del mercat ambulant i del Mercat Municipal. Entre tots ells, es recollirà informació sobre quines pràctiques de consum sostenible porten a terme, alhora que se’ls lliurarà informació sobre com poden afavorir aquestes pràctiques.

La iniciativa ja es va iniciar dissabte passat al mercat no sedentari, on es van lliurar als paradistes bosses de color groc adquirides per l’Ajuntament per tal que puguin separar envasos lleugers. Els paradistes també van signar un document de compliment de la normativa de recollida de residus de l’activitat. Entre d’altres, els titulars de les parades es comprometen a fer correctament la recollida selectiva i a deixar net l’espai que ocupen. Aquest proper dissabte, 18 de juliol, es farà seguiment dels compromisos adquirits per part dels paradistes.

D’altra banda, avui dimecres 15 de juliol al matí s’ha instal·lat al Mercat Municipal un punt d’informació i sensibilització des d’on s’han lliurat bosses de compra reutilitzables identificades amb el logotip del Mercat Municipal. Aquest espai, que tornarà a ser al Mercat aquest divendres, 17 de juliol, a la tarda, ofereix recomanacions per millorar la gestió de residus, lluitar contra el malbaratament alimentari o disposar de recursos i hàbits per la compra i el consum sostenible, entre d’altres.

A més, des d’avui mateix els paradistes utilitzaran bosses compostables per lliurar les compres a la clientela. De moment se n’han distribuït un miler a cada paradista de productes alimentaris i està previst que l’Ajuntament en vagi aportant als paradistes segons les necessitats. Aquestes bosses compostables també es poden reutilitzar posteriorment per recollir selectivament la matèria orgànica.

Les accions del projecte “Promoure el Consum Sostenible” a la vila es completen aquest dijous, 16 de juliol, amb una visita que es farà als comerços d’alimentació del municipi per oferir-los informació i assessorament en aquest àmbit. Amb la informació recollida sobre pràctiques que ja es porten a terme, els establiments podran tenir un pòster personalitzat de participació en la campanya. Com a acció de suport, s’oferirà als comerciants una formació perquè tinguin un major coneixement de tot allò que poden fer per incorporar canvis progressivament i adaptar el negoci als interessos d’una ciutadania cada vegada més preocupada pel medi ambient, perquè el comerç local jugui un rol actiu en el canvi de mentalitat i hàbits de compra tot reforçant relacions de complicitat i confiança amb la ciutadania.

El projecte “Promoure el Consum Sostenible” s’està desenvolupant durant tot l’any 2020 a 12 municipis de la comarca: Badia del Vallès, Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. Es realitza en el marc del Programa ENFEINA’T, subvencionat pel Servei Públic de la Generalitat de Catalunya i el Servicio Estatal de Empleo del Ministerio de trabajo, migraciones y seguridad social, regulat per l’Ordre TSF/150/2018. La iniciativa va néixer arran de la constatació que l’actual model de consum és insostenible, ja que comporta un consum de matèries primeres que supera la disponibilitat de recursos del planeta. A més, l’alt nivell de consum i producció comporta greus impactes en el medi ambient i un volum de residus difícil de gestionar. A partir de setembre es planificaran noves activitats.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40