Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de l'acte de reconeixement del Certamen Atenea 2019-2020.
Imatge de l'acte de reconeixement del Certamen Atenea 2019-2020.

El Certamen Atenea reconeix quatre treballs de recerca d’alumnes de 2n de Batxillerat dels instituts de la vila

Dimecres 15 de juliol de 2020

Els jardins del Palau Tolrà van acollir dimarts a la tarda l’acte de reconeixement del Certamen Atenea 2019-2020, que distingeix els treballs de recerca realitzats durant aquest curs pels alumnes de 2n de batxillerat de Castellar del Vallès. Aquesta és una iniciativa anual impulsada pel Servei Educatiu del Vallès Occidental VIII que té per objectiu potenciar i donar a conèixer els treballs de recerca relacionats amb les arts, les ciències de la naturalesa, de la salut i del medi ambient, les ciències socials, les humanitats, les llengües, l’educació física, les matemàtiques i la tecnologia.

De l’Institut Castellar s’han destacat, d’una banda, Maria Jiménez, Paula Leiva, Joana López i Júlia Sànchez pel seu treball “Ni un carrer menys. Trobem masclisme a la nostra vila?”, que analitza els carrers de Castellar i fa una hipòtesi sobre el masclisme en el nomenclàtor de la vila. D’altra banda, també es va reconèixer el treball “Blanc i negre: Història de dos vins”, de Paula Arribas Sánchez, Roger Estrada Recasens, Óscar Pérez Pont i Marta Reche Laredo, que compara dues veremes artesanals del Vallès (de Castellar i de Sant Llorenç Savall) i fa una anàlisi de les propietats fisicoquímiques dels vins obtinguts.

Pel que fa a l’Institut Puig de la Creu, es va destacar el treball de Júlia Ribes Gatell que du per títol “Com tu vols que soni, la creació d’un espectacle teatral (i reconstrucció personal)”. Es tracta d’una adaptació dramatúrgica de la pel·lícula God Help The Girl que conté l’adaptació de les lletres de nou cançons que han estat traduïdes i adaptades de l’anglès al català. El muntatge es va representar a l’Ateneu l’octubre passat. Finalment, l’alumna Clàudia Quintana Cordero va rebre el reconeixement pel treball “Els mitjans de comunicació, la manipulació i l’ésser humà”, que incideix en el condicionament polític que diferents diaris van demostrar en els fets de setembre i octubre de 2017 a Catalunya.

L’acte va comptar amb l’assistència, a banda dels i les alumnes i familiars, de l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, de l’Inspector d’Ensenyament, Lluís Hernàndez, de la directora del Servei Educatiu del Vallès Occidental VIII, Maria Dolors Arumí, així com de representants dels equips docents dels centres de secundària.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40