Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de la reunió que s'ha dut a terme aquest migdia.
Imatge de la reunió que s'ha dut a terme aquest migdia.

L’Ajuntament activa el dispositiu d’emergències pel temporal de neu i vent que podria afectar demà el municipi

Divendres 8 de gener de 2021

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha activat avui en fase d’alerta el Pla municipal d’emergències pel temporal de neu i vent que pot afectar el municipi aquest dissabte, 9 de gener.

El comitè municipal d’emergències, format per l’Ajuntament i tots els cossos actuants (Brigada Municipal, Policia Local, ADF i Bombers Voluntaris), s’ha reunit aquest migdia amb l’objectiu de coordinar l’acció que es durà a terme aquest cap de setmana.

Amb vistes a demà dissabte, l’objectiu principal serà el de garantir l’accés a les parts altes d’El Balcó i El Racó, que són els punts de més risc, així com a l’entrada i sortida a totes les urbanitzacions i espais més concorreguts de la vila, com ara el Mercat Municipal, en cas que el temporal afecti també el nucli urbà. A més, el dispositiu també s’activarà dilluns per facilitar els accessos als centres educatius.

La Brigada Municipal ha distribuït sal ahir i avui als punts de major risc i demà al matí també repartirà més sal i actuarà amb la pala llevaneus si és necessari. L’Ajuntament disposa d’un total de 14 saques d’1 tona de sal (utilitza unes 2 tones per cada sortida).

Per la seva banda, l’ADF ha activat des d’avui a les 15 hores i fins dilluns al matí sis voluntaris que cobriran per torns l’emergència, amb la possibilitat d’incorporar quatre voluntaris més de reforç. L’entitat també aportarà quatre vehicles, dos dels quals disposen de pala llevaneus, i disposa també d’un petit saler.

Pel que fa a Bombers Voluntaris, el cos estarà disponible al Parc des de les 19 hores d’avui i fins a les 20 hores de diumenge. Durant el dia de demà, el cos disposarà de vuit efectius.

Finalment, el dispositiu es completa amb la participació de la Policia Local amb dos torns de 12 hores d’entre 4 i 7 efectius.

Cal recordar que Protecció Civil ha posat en Prealerta els plans NEUCAT i VENCAT. Es demana precaució a la ciutadania i que s’estigui al cas de les prediccions meteorològiques a www.meteo.cat. Podeu consultar més informació sobre aquest episodi a www.castellarvalles.cat/neuivent9degener.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40