Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge dels Premis RECS 2020.
Imatge dels Premis RECS 2020.

El catàleg de prescripció social guanya un accèssit als Premis de Qualitat de la Red Española de Ciudades Saludables

Dilluns 1 de març de 2021

El catàleg de prescripció social de Castellar del Vallès ha guanyat un accèssit a la tercera edició del Premi de Qualitat de la Red Española de Ciudades Saludables (RECS), un guardó convocat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el Ministeri de Sanitat amb l’objectiu de recopilar i difondre actuacions destacades desenvolupades per les entitats locals en l’àmbit de la salut.

El guardó rebut per aquest projecte conjunt del Centre d’Atenció Primària Castellar del Vallès de l’Institut Català de la Salut i de l’Ajuntament de la vila s’emmarca en la categoria de desenvolupament de l’acció comunitària com a mesura de protecció social i protecció de la salut en poblacions de més de 20.000 habitants.

La resolució del jurat dels III Premis de Qualitat de la RECS es va donar a conèixer divendres passat, 26 de febrer. Entre d’altres criteris, a l’hora de concedir els reconeixements, s’ha tingut en compte que les accions presentades responguessin a necessitats de la població, que les iniciatives suposin millores en les condicions de vida de la ciutadania, la promoció de la participació ciutadana o la capacitat de transferència de la iniciativa a altres governs locals.

La informació sobre el catàleg de prescripció social apareixerà properament, juntament amb la resta de propostes guanyadores i seleccionades, en una publicació que té per objectiu difondre aquestes experiències entre els governs locals.

Aquest guardó se suma al Premi CAMFiC-Albert Ramos per a projectes de Salut Comunitària que concedeix la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària i que el catàleg de prescripció social de la vila va guanyar l’any 2017. L’objectiu d’aquesta iniciativa és la promoció dels hàbits saludables per prevenir malalties i millorar les condicions de vida de la ciutadania a partir no només de medicaments sinó també d’activitats de caire divers que s’inclouen en el catàleg, com ara caminades o tallers de macramé, creació artística, tertúlies o expressió corporal, entre d’altres. Aquest projecte, que a Castellar es va posar en marxa el juny de 2016, és un dels que l’Institut Català de la Salut ha donat a conèixer a través de les seves xarxes socials a la campanya #ICSfluencers, que va comptar amb l’Equip d’Atenció Primària de la vila com a protagonista fa dues setmanes. Podeu veure'n un vídeo clicant aquí.

Podeu consultar totes les iniciatives premiades i reconegudes en els Premis RECS 2020 al web http://recs.es/iii-premios-de-calidad-de-la-recs/.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40