Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Sorral Sant Esteve

L’Ajuntament posa a punt les escoles amb vista a l’inici del curs escolar amb una inversió de 50.000 euros

Dijous 29 de juliol de 2021

La Generalitat també ha d’actuar aquest estiu a l’IE Sant Esteve per habilitar-hi quatre aules

Aprofitant el període de vacances escolars, l’Ajuntament de Castellar del Vallès està duent a terme aquestes setmanes diverses millores als centres educatius de la vila. Amb una inversió total de 50.000 euros, la Regidoria d’Espai Públic ha programat diverses actuacions a les escoles Bonavista, Emili Carles-Tolrà, Joan Blanquer i Mestre Pla, a l’IE Sant Esteve i als espais educatius de la Unitat d’Escolarització Compartida de la Torre Balada i d’El Mirador.

A banda d’aquestes intervencions programades per l’Ajuntament, la Generalitat de Catalunya també ha de dur a terme aquest mateix estiu a l’IE Sant Esteve els treballs per habilitar quatre aules i construir un espai polivalent de 120 metres quadrats on s’ubicaran una sala per a professors i una aula d’audiovisuals. Les obres, valorades en 400.000 euros, són prèvies a l’ampliació i reforma necessària per acabar de transformar el centre en institut escola.

Intervencions municipals als centres educatius

Aquest és un resum de les intervencions programades aquest estiu als centres educatius, bona part de les quals s’han dut a terme amb la Brigada Municipal:

Institut Escola Sant Esteve: s’han col·locat uns contenidors provisionals per emmagatzemar diversos mobles dels espais que la Generalitat ha de convertir en aules.  També s’ha posat un nou sorral al pati i es renovaran uns tendals de l’edifici d’educació infantil.

Escola Bonavista: s’ha desbrossat un talús del pati i s’ha col·locat una barana de seguretat a tot el seu perímetre. D’altra banda, s’ha instal·lat un fals sostre al menjador per millorar-ne l’acústica i amb il·luminació tipus led. . Al llarg del mes d’agost es pintaran les línies de joc de la pista poliesportiva del pati i es doblarà l’amplada de l’escala d’accés a la zona d’educació infantil.

Escola Joan Blanquer: s’han renovat totes les piques dels lavabos, aules i vestidors. A totes elles, s’han instal·lat aixetes de pulsació suau i d’estalvi d’aigua. A més, s’estan duent a terme treballs de pintura al pati, a la pista poliesportiva i a l’entrada de l’escola.

Escola Emili Carles-Tolrà: s’ha renovat la xemeneia exterior de la sala de calderes per adequar-la a la normativa.

Escola Mestre Pla: s’han reparat les porteries de futbol i també es pintaran les cistelles de bàsquet del pati. Els treballs de pintura continuaran en unes tanques, a les marquesines que fan de para-sol de les aules de secundària i a les línies de joc de la pista poliesportiva.

Espai Unitat d’Escolarització Compartida de Torre Balada: s’adequarà el taller que els alumnes de la UEC fan servir, renovant l’equipament intern i la il·luminació.

El Mirador: al llarg del mes d’agost s’adaptarà el sostre dels tallers 3 i 4 per tal de millorar-ne l’acústica i que puguin ser utilitzats com a aules per als centres d’educació.

Intervencions en altres equipaments

D’altra banda, l’Ajuntament està executant aquestes setmanes els treballs d’ampliació dels vestidors del camp de futbol Joan Cortiella – Can Serrador. Les obres, que suposaran una inversió d’uns 98.000 euros, responen a la necessitat d’incrementar els espais destinats a les jugadores de la UE Castellar i dels equips rivals. Així, s’habilitaran quatre nous vestidors femenins a l’espai que ocupava un magatzem situat sota la graderia del camp.

També s’està duent a terme l’arranjament d’una part del paviment de fusta del pavelló de Puigverd afectat per les termites. En total es renovaran 30 metres quadrats de parquet. A més, també es repararan dues cistelles de bàsquet de l’equipament. L’actuació suma globalment una despesa de 9.000 euros.

Recentment, també s’han instal·lat uns tendals verticals al Centre de Serveis per evitar el sobreescalfament i millorar l’eficiència energètica.

Finalment, el passat mes de juny van finalitzar diverses millores a les dependències de la Policia Local. Al vestíbul s’ha instal·lat una porta automàtica de vidre i s’ha col·locat un vidre de seguretat a l’espai d’atenció ciutadana. També s’ha millorat l’espai destinat a armeria.

Al llarg de les setmanes vinents també està previst que comencin diverses obres en equipaments, com ara la reforma del Casal de Gent Gran de la Plaça Major i la renovació de la coberta de l’Espai Tolrà.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40