Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Diada Nacional de Catalunya 2021

La plaça de Catalunya acull l'acte institucional de la Diada a Castellar del Vallès

Dissabte 11 de setembre de 2021

La plaça de Catalunya ha acollit per cinquena vegada l’acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

L’any passat, i a causa de la pandèmia, l’acte es va reduir a una senzilla ofrena floral sense la convocatòria de la ciutadania. Aquest any s’ha pogut recuperar aquest esdeveniment amb la presència de públic.

Com és tradicional, l’acte ha començat amb les ofrenes florals de diversos partits polítics i de l’Ajuntament al peu de la senyera instal·lada a un dels extrems de la plaça.

A continuació, l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha pronunciat el discurs institucional de la Diada i el grup de violoncels de la Jove Orquestra de Castellar del Vallès ha interpretat el Cant dels Segadors, himne nacional de Catalunya.

Aquest és el text íntegre del discurs institucional de la Diada Nacional de Catalunya:

“La Diada d’enguany arriba de nou en un context mundial convuls. Un context que marcarà la història del nostre país: un escenari d’emergència sanitària, d’emergència social i d’emergència climàtica. La societat i els anhels col·lectius estan immersos en un món que canvia a un ritme trepidant, que assisteix a desastres humanitaris, que observa com la natura es revela. El nostre poble no n’és una excepció.

Malauradament, segueix sent temps de pandèmia. Una pandèmia que ha capgirat l’economia, que ha accentuat les desigualtats, que ens ha obligat a conviure amb mascareta, amb distància. I aquesta és encara la realitat d’avui en dia, amb una pressió hospitalària important i amb un sistema sanitari professional i entregat, però també desbordat i afectat emocionalment, tant per la persistent presència del virus, com per la necessitat d’una vacunació massiva i ràpida. Una realitat que, també, accentua les desigualtats socials.

L’11 de setembre, un dia tant important en la història de Catalunya, volem que sigui un dia pel record i per fer costat als qui més estan patint. Pels qui ens han deixat. Perquè ells també han fet aquesta història. Ells són també la història. També pels qui pateixen més de prop la dura situació econòmica que viuen els sectors més afectats per les restriccions dels darrers mesos. I com no, pels qui garanteixen tots el serveis essencials.

La Diada també ha de ser un punt i seguit en la nostra història i de tancar cicatrius. Tenim un gran repte: passar de la incertesa a l’esperança. Desitgem que sigui una Diada per mirar endavant. Per dibuixar el futur a tots nivells. Des de la voluntat de treball conjunt. Treballant per Catalunya des de la confiança per reconstruir el nostre país a tots nivells: polític, social econòmic i ambiental.

Els indults als presos i preses independentistes són un pas endavant en el camí per buscar una solució a la situació política viscuda a Catalunya els darrers anys. S’obre un nou temps, el temps del diàleg, de la política, de buscar solucions. De construir plegats, des del respecte, per arribar a nous acords. Per obrir una nova etapa a Catalunya i Espanya, una nova etapa que deixi enrere la judicialització de la vida social, econòmica i política del país.

Però també una nova etapa on puguem reivindicar els drets socials de tothom. El dret a una sanitat digne, a un habitatge digne, a una acollida digne. Més que mai hem estat conscients d’algunes de les mancances del nostre sistema sanitari hem de poder dotar-lo econòmicament per a fer-lo més eficient.

I a nivell econòmic, un punt i seguit per reinventar-nos. Per a innovar. Per a confiar en el nostre jovent com a motor de canvi. Per fer costat als sectors més afectats per al crisi sanitària però també per impulsar una nova economia social i responsable, que acompanyi les persones, que no les deixi enrere.

Tot això només ho podrem fer des de la voluntat de diàleg i des del respecte, la convivència i la confiança.

Confiança en les persones, per a trobar punts d’acord, per a poder posar sobre la taula els problemes de cada dia i també els de futur. Confiança en un futur millor i en la capacitat per a fer-ho possible.

Diàleg per fer de la pluralitat una realitat. Per a poder ser conscients dels diferents punts de vista. Per a poder trobar solucions. Per a consensuar nous gestos i noves paraules.

Respecte per a tothom. Per als drets de tothom. Pels qui pensen diferent que nosaltres. Per la nostra cultura, per la nostra llengua, per les nostres tradicions. Respecte també per la voluntat diversa d’un poble. Pels que han de fugir de casa i troben refugi aquí.

I convivència. A cada carrer, a cada plaça. A l’escola i a l’institut. A la feina i al mercat. La convivència com a base d’una vida en comunitat.

Avui, 11 de setembre, s’imposa la responsabilitat per fer possible aquesta mirada cap al futur. Una responsabilitat individual i col·lectiva imprescindible per sortir d’aquest sotrac i seguir escrivint la història del nostre país.

Us desitjo una molt bona Diada i molta salut,

Ignasi Giménez Renom

Alcalde de Castellar del Vallès

Castellar del Vallès, 11 de setembre de 2021”

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40