Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La rotonda de la carretera de Sabadell (B-124), engalanada amb motiu de la Festa Major 2021
La rotonda de la carretera de Sabadell (B-124), engalanada amb motiu de la Festa Major 2021

Castellar viu una Festa Major molt participada i adaptada a les restriccions de la pandèmia

Dimarts 14 de setembre de 2021

El tradicional castell de focs al Pla de la Bruguera va cloure ahir dilluns la Festa Major 2021 de Castellar del Vallès. La vila ha recuperat el seu principal esdeveniment lúdic després de la cancel·lació de l’edició de l’any passat a causa de la pandèmia. La regidora de Cultura, Joana Borrego, n’ha fet un balanç molt positiu i ha destacat que “la Festa Major ha estat molt participada malgrat que ens hàgim hagut d’adaptar les restriccions que estableix el PROCICAT”.

Borrego ha elogiat “tot el dispositiu organitzatiu i la bona tasca que han fet l’equip de la Regidoria de Cultura, la Brigada Municipal, la Policia Local, així com el personal col·laborador implicat”. I afegeix: “tot i l’amenaça de pluja, s’han pogut realitzar totes les activitats a excepció de les que es van haver de suspendre la tarda-nit de divendres”, com és el cas dels concerts de Vilabarrakes que havien de fer La Sra. Tomasa i el Pony Pisador, que es van haver de cancel·lar per problemes tècnics generats per la pluja.

En relació al sistema de reserva d’entrades, la regidora n’ha destacat el bon funcionament “tot i que ens hem trobat que algunes persones no han fet ús de la seva entrada reservada”. Amb tot, “s’ha fet un esforç molt gran per reassignar en tot moment els seients que quedaven lliures i, en general, la majoria de les persones que s’apropaven als actes sense entrada podien acabar accedint a veure l’espectacle en qüestió”.

L’organització estima que entre les entrades validades i les reassignades, i les activitats de lliure accés, com ara l’Street Market o el Castell de Focs, més de 15.000 persones han pogut participar dels actes de la Festa Major 2021.

“Ens hem emocionat tornant a veure el castell de focs, algunes activitats de cultura popular com els gegants, els bastoners, el ball de gitanes, i hem gaudit d’espectacles molt diversos gràcies també a la col·laboració amb diferents entitats”, ha afirmat Borrego.

Finalment, la regidora felicita la ciutadania “pel seu comportament cívic durant tota la Festa Major”. “Tots els veïns i veïnes ens ho han fet molt fàcil ja que han assistit amb mascareta als actes i han respectat la distància social imposada”. També en aquest sentit, i des del punt de vista de las seguretat, Borrego ha afirmat que “no hi hagut incidents remarcables tot i que les experiències viscudes recentment en altres municipis ens feien témer que sí que n’hi podia haver”. Cal recordar també que durant les tres nits de concerts al nou espai del carrer d’Osona es va instal·lar un Punt Lila per prevenir situacions de violència masclista i acompanyar possibles víctimes d’agressions sexistes i LGTBIfòbiques.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40