Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Exposició pública dle Pla de Transició Ecològica i Canvi Climàtic

L’Ajuntament obre a exposició pública el Pla de Transició Ecològica i Canvi Climàtic

Dijous 30 de desembre de 2021

La ciutadania podrà fer aportacions al Pla d’Acció fins al proper 17 de gener a través del web www.castellarvalles.cat/platransicioecologica

L’Ajuntament de Castellar del Vallès obre un procés d’exposició pública del Pla de Transició Ecològica i Canvi Climàtic. Aquest document té com a finalitat el desenvolupament d’una proposta integral d’actuació al municipi davant la situació d’emergència climàtica i s’estructura en 4 grans línies estratègiques, 7 objectius i 44 accions.

Pel que fa a les línies estratègiques el document planteja els següents eixos: la preservació de l’entorn natural privilegiat de què disposa la vila; l’increment de la sensibilitat ciutadana i l’empoderament del veïnat envers la sostenibilitat ambiental; l’aplicació d’un model d’entorn urbà sostenible, eficient i mitigador dels efectes derivats de l’escalfament global; i finalment, l’aposta per la qualitat de la vida amb nous hàbits per exemple en l’àmbit de la mobilitat.

En relació als set objectius, el Pla proposa la protecció i potenciació de l’entorn natural i dels serveis ecosistèmics; la reducció de la generació de residus sòlids urbans; la transformació del model energètic local; la potenciació de l’economia sostenible, local i circular; la millora del confort tèrmic de la vila; la potenciació de la mobilitat sostenible; i totes aquelles accions vinculades al cicle de l’aigua.

El Pla de Transició Ecològica i Canvi Climàtic es pot consultar a http://www.castellarvalles.cat/platransicioecologica i la ciutadania hi pot fer aportacions i suggeriments a través d’aquesta mateixa pàgina fins al 17 de gener, inclòs. En aquest apartat web també es pot consultar el document previ de diagnosi del Pla.

Un cop finalitzat el període de recollida d’aportacions al document del Pla d’Acció, tant per part de la ciutadania com dels grups municipals, l’empresa consultora encarregada d’elaborar el pla procedirà a la redacció del document definitiu. La seva presentació pública i aprovació està prevista per al mes de febrer de 2022.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40