Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Presentació Corretapa 2022

Castellar del Vallès recupera el CorreTapa amb grans novetats

Dimecres 25 de maig de 2022

La festa de la gastronomia local celebrarà la sisena edició del 8 a l’11 de juny

La quota de participació gratuïta, múltiples premis i una festa cloenda són algunes de les novetats que presenta l’edició després de tres anys d’absència

Castellar del Vallès recupera enguany l’esdeveniment gastronòmic més popular i participatiu de tot l’any: el CorreTapa Castellar. Després de l’aturada obligada a causa de l’esclat de la pandèmia, l’Ajuntament organitza la 6a edició d’aquesta iniciativa, que presentarà diverses novetats organitzatives amb l’objectiu de promoure la participació tant dels establiments gastronòmics com de la ciutadania.

Enguany, l’edició se celebrarà del dimecres 8 al dissabte 11 de juny, quatre dies de CorreTapa en el decurs dels quals les persones tastadores podran desplaçar-se i visitar els diferents establiments gastronòmics del nucli urbà per degustar-hi les diverses propostes culinàries (juntament amb una cervesa).

En aquesta ocasió, i tenint en compte el context de postpandèmia, l’esdeveniment tindrà lloc a l’exterior de cada establiment participant. Per tal d’evitar aglomeracions dins dels recintes, cada local disposarà d’un espai de terrassa a la via pública, delimitat i facilitat per l’Ajuntament, hàbils durant els tres dies de CorreTapa Castellar 2022. En aquests punts les persones tastadores podran demanar i degustar la tapa (amb la cervesa) al personal de cada establiment, que les atendrà des de la porta del local, de manera que no s’interromprà l’activitat habitual de cada establiment gastronòmic (per a una major agilitat i organització eficient del servei).

D’altra banda, l’horari del CorreTapa es limita, enguany, a la tarda-vespre dels quatre dies consecutius, de dimecres a dissabte, de manera que cada local participant establirà el seu horari concret a partir de les 19 hores.

Com en les darreres edicions, tota la informació referent a les diverses propostes culinàries, horaris, mapa de situació i organització de l’esdeveniment es podrà consultar als programes de mà, disponibles als establiments participants, a partir del primer dia de CorreTapa. A banda dels programes de mà, la informació també es podrà trobar a les xarxes socials oficials de l’esdeveniment (Facebook, Instagram i Twitter).

Adhesió gratuïta dels establiments gastronòmics

El sector de la restauració ha estat, sens dubte, un dels més afectats per la pandèmia de la covid-19, amb les reiterades normatives i restriccions que han fet que els establiments hagin hagut d’interrompre els darrers dos anys el seu funcionament habitual.

Així, amb el propòsit d’incentivar la participació en l’activitat i fomentar l’esperit festiu i promocional en la restauració local, l’adhesió a la iniciativa dels bars i restaurants locals serà gratuïta en aquesta edició.

Premis i concurs #CorreTapaCastellar

Com és habitual en cada edició del CorreTapa Castellar, la iniciativa premia la participació de la ciutadania, així com l’adhesió dels establiments participants, a través de concursos i diferents premis. En aquest sentit, la iniciativa recupera el clàssic sorteig d’entre totes les butlletes dipositades a les urnes que es trobaran als establiments participants. Per tal que aquestes butlletes siguin vàlides, caldrà aconseguir fins a cinc segells d’establiments diferents, omplir correctament la casella de les dades personals i votar la “millor tapa 2022”. D’entre totes les butlletes vàlides se sortejarà un àpat per a dues persones per valor de 60 € a bescanviar en qualsevol dels establiments que participaran en l’edició del 2022.

En paral·lel, la ciutadania també podrà participar al concurs d’Instagram que premiarà la fotografia amb més “m’agrades” compartida a la xarxa social amb l’etiqueta #CorreTapaCastellar. El perfil guanyador rebrà un xec valorat en 25 € a bescanviar en qualsevol dels establiments gastronòmics participants en el CorreTapa Castellar 2022.

D’altra banda, les diferents propostes dels establiments gastronòmics podran optar, enguany, a dos grans premis: el Premi Guanyador CorreTapa Castellar 2022 i el Premi Popular 2022. En el primer cas, un jurat format per tres persones professionals i/o vinculades al sector de la restauració, no participants en l’edició d’enguany, determinaran el premi a partir de la mitjana de puntuacions de diverses categories (creativitat, sabor, presentació i qualitat del servei). A les puntuacions dels tres membres del jurat, les identitats dels quals seran desconegudes fins a la cloenda de l’edició, se sumarà un quart vot que correspondrà a la votació popular.

Finalment, el Premi Popular resultarà de la mitjana de tots els vots emesos pels clients que tastin les tapes, a través de les butlletes dipositades a les urnes.

Una gran festa per celebrar l’edició 2022

La darrera novetat destacada en la sisena edició de l’activitat és la festa de cloenda que se celebrarà passat el cap de setmana del CorreTapa. L’acte, que serà obert a la ciutadania i celebrat a l’aire lliure, comptarà amb l’assistència de les entitats organitzadores i, molt especialment, dels representants dels diferents establiments gastronòmics participants en l’edició 2022.

L’acte de cloenda comptarà amb música en directe i piscolabis per als assistents i acollirà el lliurament dels diferents premis, així com la resolució en directe del sorteig de la butlleta guanyadora d’entre totes les recollides de les diferents urnes.

Més informació i confirmacions de participació

Tots els establiments gastronòmics de Castellar del Vallès interessats a participar en el CorreTapa Castellar 2022 poden adreçar-se a comunicacio@ielou.cat o trucar al 93 707 00 97.

DADES BÀSIQUES

Dies: del 8 a l’11 de juny del 2022.

La tapa inclou: tapa + cervesa (quinto/canya) a 3,50 euros/unitat

Beguda: el preu establert del CorreTapa només inclou el quinto/canya de cervesa. Qualsevol altra beguda no estarà contemplada en el preu de l’activitat i, per tant, cada establiment decidirà a quin preu oferir la resta de begudes que demani el públic.

Horari: a partir de les 19 hores. A partir d’aquesta hora, de dimecres a dissabte, els establiments delimitaran el seu horari, que caldrà respectar durant tota l’activitat.

Quota de participació: gratuïta per als bars i restaurants participants.

Take Away: el material amb el qual se serveixin les tapes ha de ser l’adequat per agilitzar el servei take away, amb un contenidor a la porta de l’establiment on poder abocar els residus.

Servei: el CorreTapa se celebrarà a l’exterior. Cada establiment podrà adequar l’espai amb algun taulell on prendre la tapa dempeus. En cas de no comptar amb espai de terrassa, s’habilitarà un espai a la via pública, hàbil només durant la celebració de l’activitat.

Al·lèrgens: és responsabilitat de cada establiment participant detallar els ingredients al·lèrgens de la seva proposta gastronòmica per poder incloure la informació en el programa de mà.

Mesures Covid-19: cada establiment participant haurà de fer-se responsable de garantir les mesures d’higiene i seguretat de la Covid-19 que siguin vigents en les dates en què se celebri el CorreTapa Castellar 2022.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40