Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Sistema de videovigilància forestal

L’Ajuntament recomana no accedir al medi natural pel risc elevat d’incendi forestal i l’onada de calor

Dijous 16 de juny

Crida a la màxima prudència i col·laboració de la ciutadania davant la situació d’emergència prevista els propers dies

Castellar del Vallès es troba aquest dies dins el nivell 2 del Pla Alfa de risc d’incendi forestal dictat per la Direcció General dels Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya ha activat el Pla INFOCAT en fase d’emergència 2 pels diferents incendis simultanis que afecten Catalunya. A més, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos d’alerta per onada de calor per a avui dijous i demà divendres que afecten Castellar del Vallès amb perill molt alt d’altes temperatures de 6 a 18 h.

Davant d’aquesta situació de risc d’incendi i d’onada de calor, l’Ajuntament de Castellar del Vallès ha activat diverses mesures, en els àmbits següents:

Prevenció d’incendis:

Ban de l’alcalde

L’alcalde de Castellar del Vallès ha signat aquest matí un ban amb el contingut següent:

Vist l’article 53 apartat 1.f de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya, text refós aprovat pel Decret Legislatiu 2/2003 de 28 d’abril, segons el qual correspon a l’alcalde la facultat de dictar Bans i fer que es compleixin.

Atès l’article 13.1 del Decret 64/1995 de mesures de prevenció d’incendis forestals, que atorga als Ajuntaments la facultat d’adoptar mesures addicionals.

Atès que els mitjans d’emergència es troben activats per atendre possibles conats d’incendi arreu del territori, es recomana restringir la freqüentació i l’activitat física de persones a l’entorn, per reduir el risc i la dificultat que suposaria assistir a persones que sol·licitessin el seu servei en el medi natural.

Vist que el Pla Alfa es troba activat en fase 2 i que les previsions meteorològiques pronostiquen un augment de les temperatures durant els propers dies.

Aquesta Alcaldia DISPOSA

PRIMER.- Dictar el següent BAN:

“Vist l’elevat risc d’incendi durant els propers dies, fins a la desactivació del Pla Alfa, es recorda que:

 • Cal trucar al 112 en cas de visualitzar foc o columnes de fum en terrenys forestals o les seves proximitats.
 • Es prohibeix encendre foc excepte autoritzacions excepcionals. (Decret 64/1995).
 • Es prohibeix tirar petards o artefactes pirotècnics a menys de 500 metres del sòl forestal.
 • Es prohibeix l’ús de les barbacoes de l’àrea d’esbarjo de Castellar Vell.
 • Es recomana evitar l’accés al medi natural.
 • Es recomana no utilitzar les barbacoes privades malgrat compleixin la normativa”.

SEGON.- Fer-ho públic a través dels mitjans locals, punts d’informació de la via pública, i als accessos al medi natural.

Altres informacions

 • L’Ajuntament ha demanat a la Diputació de Barcelona el tancament dels accessos al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt.
 • L’itinerari de natura “Estrenem les Joëlettes!”, organitzat per l’Ajuntament (Regidoria de Diversitat Funcional) amb la col·laboració de Rodamunt i el Centre Excursionista de Castellar, s’ha ajornat pel risc d’incendi forestal.
 • El Parc de Bombers Voluntaris de Castellar està obert avui amb un total de tres efectius al matí i dos efectius més a la tarda. A més diversos efectius del cos local està col·laborant en l’extinció dels incendis que s’han declarat a diversos indrets de Catalunya.

Consells d’autoprotecció

L’Ajuntament recomana que se segueixin els consells de prevenció d’incendis següents: http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_naturals/incendi_del_bosc/.

Onada de calor:

Obertura avançada de la piscina descoberta i accés gratuït quan el perill per onada de calor sigui alt o molt alt

La piscina d'estiu del Complex Esportiu de Puigverd ha avançat la seva posada en marxa davant la situació d'onada de calor que es preveu viure aquests dies. La instal·lació, que havia d'obrir inicialment les seves portes el 25 de juny, està oberta des del passat dimecres al públic general amb l'horari següent: de dilluns a diumenge, de 10 a 19 h (aquest diumenge, 19 de juny, la instal·lació estarà oberta fins a les 14 h).

Cal recordar que l'accés a les piscines serà gratuït quan el Servei de Meteorològic de Catalunya activi a la pàgina www.meteocat.cat avisos d'onada de calor amb risc alt (color taronja) o molt alt (color vermell).

Així mateix, es poden fer servir els jocs d’aigua de la plaça Catalunya, que compta amb diverses novetats en el seu funcionament per tal de promoure’n un ús cívic i responsable. Més informació a www.castellarvalles.cat/banjocsaigua.

Consells d’autoprotecció

Es recomana a la ciutadania que segueixi els consells de protecció civil següents per onada de calor:

 • Ser previsors i beure molta aigua i fer àpats lleugers.
 • Fer que la mainada i la gent gran beguin sovint i que no surtin en les hores de més sol.
 • Estar en llocs climatitzats quan faci més calor, si no es disposa de ventilador ni aire condicionat.
 • Hidratar les mascotes i no passejar-les en les hores de més calor.

Podeu consultar més recomanacions a seguir a casa, al carrer, al cotxe i durant els àpats al web http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_naturals/onada_de_calor/

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40