Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La cavalcada dels Reis Mags recuperarà el punt de sortida habitual i començarà a les 18 hores des del carrer de Portugal

Dilluns 2 de gener de 2023

Aquest 2023, per segon any consecutiu, s’introduirà un tram en silenci com a mesura inclusiva a la plaça de Cal Calissó

Melcior, Gaspar i Baltasar tornaran a recórrer els carrers de Castellar la vigília del 6 de gener en el que serà el dia més especial de les festes de Nadal. La Cavalcada dels Reis Mags recuperarà aquest any el punt de sortida habitual, i començarà a les 18 hores del carrer de Portugal.

Ses Majestats continuaran el seu itinerari pel carrer d’Alemanya, el carrer de Barcelona, l’avinguda de Sant Esteve, el carrer de Sant Pere Ullastre, el passeig de Tolrà, el carrer del General Boadella, el carrer Major, la plaça de Cal Calissó, la carretera de Sentmenat i el passeig de Passeig Tolrà. Serà llavors quan, a la zona esglaonada del passeig de la plaça Major, tindrà lloc la tradicional adoració al Pessebre Vivent de Colònies i Esplai Xiribec, que enguany arriba a la 35a edició. Finalment, la plaça d’El Mirador acollirà la recepció institucional i l’entrega de les claus de totes les llars de la vila a Melcior, Gaspar i Baltasar.

Aquest 2023 es repetirà l’experiència realitzada per primera vegada l’any passat d’introduir un tram del recorregut que es farà en silenci, com a mesura inclusiva que permeti integrar a la festa els adults i els infants amb trastorns de l’espectre autista o amb dificultats per gestionar els ambients sorollosos i les aglomeracions. El tram indicat estarà situat a la plaça de Cal Calissó. D’altra banda, al davant de l’escenari de la plaça d’El Mirador hi haurà un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda, i els parlaments comptaran amb un intèrpret de la llengua de signes.

El Grup Il·lusió l’Ajuntament organitzen un any més, i ja en són 49, la cavalcada de Reis, que enguany comptarà, a més de les tres carrosses per a Melcior, Gaspar i Baltasar, que lluiran amb el decorat, mobiliari i elements visuals que es van renovar l’any 2018, una altra per a les Ambaixadores, que recolliran les cartes de “darrera hora”, una que tindrà forma de vaixell de vapor, i una altra de camió de bombers. Acompanyant la comitiva també hi seran els vehicles de l’ADF, els Bombers Voluntaris, la Policia Local i el servei d’ambulàncies.

Val a dir que l’organització de la Cavalcada compta amb la col·laboració de l’ADF, els Bombers Voluntaris de Castellar i Colònies i Esplai Xiribec.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40