Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'una edició anterior de la festa de Carnaval.
Imatge d'una edició anterior de la festa de Carnaval.

Més de 700 persones participaran dissabte a la rua de Carnaval, que engegarà a les 17.30 hores

Dimecres 15 de febrer de 2023
Programes| Carnaval 2023

Castellar del Vallès ja ho té tot a punt per gaudir del Carnaval el cap de setmana vinent, amb diverses propostes que tindran lloc a diferents espais del municipi i que culminaran amb la rua que engegarà dissabte a les 17.30 hores.

L’arribada oficial del Rei Carnestoltes s’ha programat divendres 17 de febrer, a partir de les 17.30 hores, a la plaça d’El Mirador, en una gran festa que comptarà amb l’actuació de La Dona del Sac, amb l’espectacle Vols jugar?, i durant la qual es repartirà coca i xocolata entre els assistents.

L’endemà, dissabte 18 de febrer, serà un dia replet d’activitats. Al matí, amb la festa de Carnestoltes dedicada al cinema que ha organitzat l’Associació del Centre al carrer Major i a la plaça de Cal Calissó. Entre les 10 i les 14 hores es podrà gaudir de minicinema al carrer, sessió de fotografies, crispetes, taller de màscares i cotxes de pel·lícula, entre d’altres. A més, tothom que s’hi apropi disfressat podrà participar al concurs d’Instagram de disfresses de pel·lícules. Només cal penjar una fotografia en aquesta xarxa social (fins a les 14 hores del mateix dissabte), seguir el perfil de l’@associaciodelcentre i etiquetar-la. Un jurat triarà la disfressa més original i concedirà un premi que consistirà en un abonament per a la Mostra de Cinema BRAM! en el cas de la categoria adulta i grupal i un val de 25 euros per fer compres en establiments de l’associació en al cas de la categoria infantil.

Els infants de 0 a 12 anys també podran participar al concurs de disfresses del Mercat Municipal, que tindrà lloc a les 12 hores i que repartirà tres premis que seran vals de descompte de 45 euros, 35 euros i 25 euros per gastar a la botiga de joguines STOP.

La rua recupera el seu recorregut habitual

Però l’activitat més característica de la programació, la rua de Carnaval, tindrà lloc a la tarda i que enguany organitza l’Ajuntament amb la col·laboració del Grup Il·lusió, Colònies i Esplai Xiribec i La Fàbrica. A les 17 hores s’ha convocat al carrer de Portugal la tradicional concentració de carrosses i comparses, que aquest 2023 compta amb una desena de colles i més de 650 participants inscrits. La Rua s’iniciarà un cop hagi arribat el Rei del Carnaval, a les 17.30 h, i recuperarà el seu recorregut habitual d’abans de la pandèmia: carrers de Portugal, Suïssa, Barcelona, avinguda de Sant Esteve, carrer de Sant Pere d’Ullastre, passeig de Tolrà, carrers del General Boadella i Major, plaça de Cal Calissó, Passeig, carrer dels Pedrissos i plaça de la Fàbrica Nova.

Es preveu que la Rua finalitzi a les 19.30 hores a la plaça de la Fàbrica Nova, on el Rei del Carnaval lliurarà els premis del concurs de participants a la Rua. L’acte de lliurament dels guardons seguirà amb un final de festa a càrrec de DJ RC i DJ Fer. Des del moment de l’arribada, Colònies i Esplai Xiribec cuinarà, amb els ous que hagin recollit durant tot el recorregut de la Rua, una truitada popular que aquest 2023 arriba a la 35a edició. L’entitat també recollirà ous durant el matí de dissabte, d’11 a 13.30 hores, als carrers de Sala Boadella i de Montcada.

Qui encara continuï amb ganes de gresca podrà apropar-se després, a les 22 hores, a Cal Calissó, on tindrà lloc un espectacle burlesque.

D’altra banda, la setmana següent, dissabte 25 de febrer, les entitats Pas de Ball i Tot Ballant proposen el Gran Ball de Carnestoltes amenitzat per la música del Duet Pentagrama que començarà a les 22.30 h i que concedirà premis a les millors disfresses. Per assistir-hi, les entrades, que tenen un preu de 30 euros per parella i inclouen xocolata amb melindros, es poden reservar als telèfons 661356693 (Núria) i 696746660 (Encarna).

Més de mil infants al Carnestoltes de les escoles

Val a dir que les activitats al voltant de la festa de Carnaval començaran divendres al matí, quan el Rei del Carnaval, acompanyat per La Dona del Sac, visitarà l’Era d’en Petasques i les places d’El Mirador, de Catalunya i de la Fàbrica Nova per passar una bona estona amb un total de 942 infants de d’educació infantil i de 1r cicle d’educació primària.

Per la seva banda, més d’un centenar de nens i nenes de les llars d’infants del municipi podran gaudir de l’actuació de Bufanúvols el matí de dijous.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40