Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge aèria de la Torre del Pont.

Ajuntament i TEB remodelen la Torre del Pont per convertir-la en una llar tutelada per a persones amb discapacitat intel·lectual

Dijous 28 de setembre de 2023

L’Ajuntament de Castellar del Vallès i Taller Escola Barcelona (TEB) han iniciat recentment les obres de reforma integral de la Torre del Pont amb l’objectiu de convertir aquest edifici catalogat en una llar tutelada per a persones ambdiscapacitat intel·lectual.

D’una banda, el consistori es fa càrrec de la rehabilitació de la façana i la coberta de l’immoble, de propietat municipal, mentre que l’entitat n’adequarà l’interior de manera que l’any 2024 estigui a punt per posar en funcionament l’equipament.

Pel que fa a les obres que assumeix l’Ajuntament, els treballs van a càrrec de Consca Egara SL i suposaran una inversió municipal de 410.000 euros. Els treballs consistiran en l’arranjament total de la teulada i la pell exterior, que es troba en molt mal estat, incloent també la renovació de les obertures (finestres i portes).

L’acord amb el TEB inclou que l’entitat es faci càrrec de la part interior i diverses actuacions del voltant, que significaran una inversió de més de 530.000. Aquestes actuacions són possibles gràcies al suport de 197.500 euros procedents de subvencions a entitats destinades a la realització de programes d'interès general, amb càrrec a l'assignació tributària del 0,7% de l'impost sobre la renda de les persones físiques de les comunitats autònomes.

L’habitatge comptarà amb 12 habitacions distribuïdes en dues plantes, dues sales comunes, cuina, bugaderia, dues sales per a educadors, sala per a infermeria, sala de relaxació i magatzem.

La Torre del Pont es un edifici que es troba situat a la zona de Can Barba, a tocar de la carretera C-1415 abans de travessar el pont en direcció Terrassa. L’empresa Tolrà la va fer construir a principis del segle XX per destinar-la a habitatge de càrrecs directius de la fàbrica, concretament al majordom de tallers i serveis generals. 

L’any 2004 l’edifici va ser adquirit per l’Ajuntament i el 2015 va ser inclòs en el Pla Especial del Catàleg de Bens a Protegir.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40