Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge promocional de les activitats del 25N 2023 a Castellar del Vallès.
Imatge promocional de les activitats del 25N 2023 a Castellar del Vallès.

La caminada nocturna “Petjades contra la violència masclista”, acte central de la programació del 25N

Dimecres 15 de novembre de 2023

D’entre la dotzena d’activitats programades, també destaca el monòleg Estimar sense morir, a càrrec de Pepa Lavilla

Castellar del Vallès se suma un any més al Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones, que se celebra cada 25 de novembre, amb una programació d’activitats promoguda per la Regidoria de Feminismes i LGTBIQ formada per 13 propostes que tindran lloc entre el 23 de novembre i l’1 de desembre.

L’acte central del programa d’activitats serà la caminada nocturna “Petjades contra la violència masclista”, una ruta urbana de 6 km apta per a tots els públics que engegarà a les 19 hores del divendres 24 de novembre des de la plaça d’El Mirador. Per assistir a aquesta proposta, que també compta amb la implicació del Centre Excursionista de Castellar i de la Regidoria d’Esports, cal inscripció emplenant el formulari habilitat a www.castellarvalles.cat/petjades25n. Val a dir que just abans d’iniciar la caminada, a les 18.30 hores a la plaça d’El Mirador, tindrà lloc la lectura del manifest institucional del 25N i la tradicional encesa d’espelmes en record de les dones víctimes.

D’altra banda, també cal destacar el monòleg Estimar sense morir, una proposta teatral de Pepa Lavilla feta sobre l’adaptació de l’obra Algún amor que no mate, de Dulce Chacón. L’espectacle planteja una reflexió sobre la violència de gènere, a partir d’una dona que es va adonant que està essent maltractada. La proposta es podrà veure el dijous 23 de novembre, a les 19 hores a la Sala de Petit Format de l’Ateneu, i requereix de reserva de seient al web www.auditoricastellar.cat.

A més d’aquestes dues propostes, la programació del 25N inclourà les activitats següents:

  • Dj. 23/11, 19 h, Biblioteca Municipal Antoni Tort: Presentació del llibre Yo me confieso bruja, d’Anna Madrid i Isabel Márquez, amb la presència de les autores.
  • Dv. 24/11, 20.30 h, Auditori: Cinefòrum: Thelma & Louise, una proposta del Club Cinema Castellar Vallès. Entrades a www.auditoricastellar.cat.
  • Ds. 25/11, de 10 a 12 h, Terrassa d’El Mirador: Taller de defensa personal per a dones i persones no binàries, a càrrec de David Dalmau. Per assistir-hi, cal fer inscripció a www.castellarvalles.cat/tallerdefensapersonal. Tot seguit, a les 12.30 h, es farà una exhibició de defensa personal a la plaça d’El Mirador.
  • Ds. 25/11, d’11 a 13 h, pl. d’El Mirador: Instal·lació d’una Carpa Lila amb informació dels serveis d’atenció a les dones. Les persones que s’hi apropin i que participin a la proposta “Dona’t veu contra la violència” podran aconseguir una bossa amb el missatge “Empoderem-nos”.
  • Ds. 25/11, 11.30 h, Biblioteca Municipal Antoni Tort: Una aventura al bosc, a càrrec de Gabi Ruiz. Contes amb perspectiva de gènere adreçats a infants a partir dels 3 anys.
  • Ds. 25/11, 17 h, pistes d’atletisme: “L’esport femení també existeix”. Activitat proposada per La Fàbrica adreçada als adolescents i joves que participen als esplais del municipi, que té per objectiu descobrir el rol esportiu que té la dona a Castellar.

A banda d’aquestes propostes, la Biblioteca Municipal Antoni Tort oferirà un recull de material gràfic i audiovisual sobre violència masclista entre els dies 20 i 30 de novembre.

La programació del 25N també inclou l’exposició “De l’ombra a la llum”, que denuncia la xacra de la violència masclista a través de dones que l’han patit en primera persona. La mostra es podrà visitar del 22 al 30 de novembre a l’Espai Sales d’El Mirador.

Finalment, l’Escola Municipal de Persones Adultes les Teixidores proposa l’activitat “Tristament, tot al vermell”, que consisteix en una mostra de 52 peces de color de vermell per recordar les víctimes mortals de la violència masclista. La mostra es podrà veure a l’escola del 24 de novembre a l’1 de desembre, de dilluns a divendres de 10 a 12 h i de 18 a 21 h.

Totes les activitats són gratuïtes. Podeu consultar-ne els detalls al web www.castellarvalles.cat/25N.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40