Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de la taula informativa "Rehabilitem"

L’exposició ReHabilitem es podrà visitar al Mercat Municipal fins al 8 de març

Divendres 16 de febrer

Ajuntament i Diputació van organitzar ahir un acte de presentació de l’exposició i una taula informativa amb l’objectiu de donar a conèixer els avantatges de rehabilitar les llars

L’exposició “ReHabilitem”, una mostra itinerant sensorial i interactiva de la Diputació de Barcelona, es pot visitar al Mercat Municipal fins al divendres 8 de març. Es tracta d’una iniciativa que té per objectiu fomentar la cultura de la rehabilitació d’edificis entre la ciutadania i donar a conèixer els avantatges de tenir uns habitatges rehabilitats, accessibles i adaptats a les necessitats actuals de confort i estalvi energètic. Ahir dijous, 15 de febrer, va tenir lloc un acte de presentació que va comptar, entre d’altres, amb el tinent d’alcalde de Desenvolupament Sostenible i Impuls Econòmic, Joan Creus, i la coordinadora de l’Àrea d’Urbanisme, Habitatge i Regeneració Urbana de la Diputació de Barcelona, Rosa Sanz, a més del cap de l’Oficina d’Habitatge de l’administració provincial, David Mongil.

“ReHabilitem” posa èmfasi en l’oportunitat que representen els fons Next Generation, un paquet d’ajudes dirigides a la ciutadania que tenen per objectiu incentivar la rehabilitació energètica dels edificis i dels habitatges, l’economia local i la sostenibilitat del planeta.

Així, l’exposició dona resposta a preguntes com què és i per què cal rehabilitar, com s’ha de fer o quins ajuts hi ha per fer-ho. Amb missatges positius i informació clara i accessible, la mostra ajuda a superar les barreres percebudes que dificulten implicar-se en un projecte de rehabilitació, des de la por a la burocràcia fins a la desconfiança en els professionals.

L’acte, que va comptar amb l’assistència d’una trentena de persones, va tenir continuïtat a la Sala d’Actes d’El Mirador amb una taula informativa que va ser introduïda pel mateix tinent d’alcalde, Joan Creus, i el conseller delegat per a Transició Energètica del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Andrés Medrano.

Seguidament, Marta Pradal, tècnica de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona, va moderar una taula formada per Oriol Farriol, arquitecte tècnic de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya; Víctor Forns, coordinador de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida: Claudia Pecharroman, arquitecta de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya COAC; i Mireia Figueras, arquitecta del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

A la sessió es van explicar les diverses convocatòries vigents dels fons europeus Next Generation per a millorar l’eficiència energètica d’edificis d’habitatges plurifamiliars, que s’han prorrogat fins al 30 de juny de 2024.

Entre els programes de subvencions que es van explicar, destaca d’una banda el Programa 5 d’ajuts per a l’elaboració del Llibre de l’Edifici Existent, un document que inclou el diagnòstic i el pla d’actuacions que s’han de fer sobre l’habitatge; d’altra banda, també es va explicar el Programa 3 de subvencions per a actuacions de millora energètica, com poden ser la millora dels tancaments, la col·locació de sistemes d’aïllament tèrmic, i la instal·lació de plaques fotovoltaiques, entre d’altres.

Una de les novetats importants és que s’ha incorporat la possibilitat de sol·licitar dues bestretes pel programa 3 d’ajuts a la rehabilitació d’edificis: una primera bestreta del 50% de la subvenció a l’inici de l’obra i una segona bestreta del 30% acreditant l’execució del 80% de les obres i la justificació que s’ha abonat el 50% del cost de l’obra.

L’acte d’ahir va ser organitzat per l’Ajuntament i la diputació de Barcelona i va comptar amb la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Occidental, el Consell de Col·legis Territorials d’Administradors de Finques de Catalunya, l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i COAC.

Aquesta és la tercera xerrada informativa que es du a terme a Castellar en els darrer any i mig sobre les ajudes a la rehabilitació d’habitatges. Les dues primeres es van coorganitzar amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Per a més informació sobre aquests ajuts podeu consulta el web https://www.consellvallesoccidental.cat/territori-i-habitatge/habitatge/oficina-comarcal-de-rehabilitacio/convocatories-obertes/.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40