Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El Casal Online, una iniciativa gratuïta per a majors de 65 anys amb dificultats de mobilitat.

Castellar ofereix un casal en remot per a persones majors de 65 anys que tinguin dificultats de mobilitat

Dijous 22 de febrer
Programes| Casal Online

Les persones interessades a participar a les activitats que s’hi ofereixen poden contactar amb la Regidoria de Gent Gran

Les persones majors de 65 anys que tinguin dificultats de mobilitat poden participar a les activitats que ofereix el Casal Online que proposa l’Ajuntament a través de Suara Cooperativa. Es tracta d’una iniciativa gratuïta, que es troba en fase de pilotatge, creada amb l’objectiu de portar a casa de les persones grans, a través del televisor, un casal virtual de propostes lúdiques, culturals, d’estimulació i d’activitat física.

Així, el Casal Online és un espai virtual en què diàriament s’ofereixen activitats de tota mena, en sessions de matí i de tarda de dilluns a divendres, dinamitzades per persones expertes en els camps de l’animació sociocultural o de la psicologia, entre d’altres. En aquest sentit, hi ha diversos espais d’interacció, amb activitats de bon dia, teatre, lectura, català o manualitats a distància. A més, també hi ha un espai família, amb tertúlia, comentari de notícies i de fets d’actualitat. Amb aquestes propostes, la programació de les quals s’envia setmanalment als familiars per WhatsApp, es pretén cobrir la necessitat d’acompanyament de les persones grans alhora que es genera comunitat, xarxa social i relació de manera online.

Per accedir al casal en línia no cal tenir ordinador ni programes complexos, ja que les persones usuàries es connecten a través d’un aparell TV Box, que proporciona la mateixa cooperativa, que es connecta al televisor via HDMI i que permet fer videotrucades en grups d’unes vint persones de diversos municipis.

Segons expliquen des de Suara, l’impacte del Casal Online ha estat molt positiu en les primeres proves pilot que s’han fet. I és que s’ha detectat entre les persones usuàries una tendència a llevar-se més d’hora, a cuidar-se més, a tenir millor ànim i fins i tot a crear noves relacions més enllà del casal. El servei s’adreça a persones que puguin tenir dificultats per desplaçar-se i/o mobilitat reduïda.

El Casal Online de Suara és una iniciativa que s’ha desenvolupat en el marc dels Projectes Singulars finançats pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Segons explica la regidora de Gent Gran, Àngela Bailén, “Castellar ja es va interessar en aquest projecte l’any passat quan va començar a funcionar en fase de proves”. I afegeix: “tots els programes de cura a la gent gran són una prioritat, com queda clar amb l’aposta de l’ajuntament pels serveis d’assistència domiciliària i de teleassistència”. “Amb tots aquests serveis posem de relleu que les polítiques de suport a la gent gran són molt importants, especialment les adreçades a aquelles persones amb dificultats per sortir del seu domicili”, afirma Bailén.

Tothom que es vulgui apuntar al Casal Online pot adreçar-se a la Regidoria de Gent Gran (c. de Portugal, 2B –Espai Tolrà–, telèfon 93 714 40 40) o bé omplir un formulari a www.castellarvalles.cat/inscripciocasalonline. La mateixa regidoria farà la derivació a Suara en cas que el sol·licitant compleixi amb el perfil d’usuari.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40