Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de la Diada de Sant Jordi, l'any 2023.
Imatge de la Diada de Sant Jordi, l'any 2023.

Castellar es prepara per viure Sant Jordi amb una dotzena d’activitats

Dimecres 17 d'abril
Programes| Sant Jordi 2024

La fira del llibre i la rosa estarà instal·lada dimarts, 23 d’abril, a la plaça d’El Mirador

Falta menys d’una setmana per a la celebració de Sant Jordi i Castellar del Vallès ja comença a escalfar motors. Els proper cap de setmana tindran lloc les primeres de la dotzena d’activitats que s’han programat enguany a la vila i que tindran com a proposta estrella la fira de llibres i roses que s’instal·larà dimarts a la plaça d’El Mirador.

Comerç Castellar organitza un any més, amb la col·laboració de l’Ajuntament, aquesta tradicional fira que comptarà amb una quinzena de parades relacionades amb Sant Jordi, que van des de les clàssiques, roses i llibres, fins a les que no poden faltar, com són el pa i la coca de Sant Jordi, passant per dracs, princeses, cavallers i roses fetes amb tota mena de materials, de ganxet, de fusta o fins i tot de galeta. A més, també hi seran presents tretze parades d’entitats de la vila.

També hi haurà un taller a càrrec de l'artesà Joan Novell, que és bufador de vidre i que al llarg del dia anirà fent roses de vidre bufat.

A més, a la carpa de la Llibreria Vallès es duran a terme signatures de llibres, entre les quals hi ha confirmades les de les autores E. Viladoms, amb La casa del Pla, i Gisela Pou i Josefina Llauradó, que signaran diversos dels seus llibres.

Al matí, com ja és tradició, Ràdio Castellar i L’ACTUAL sortiran al carrer per participar en la fira. En concret, de 12 a 14 hores, a l’escenari de la plaça s’emetrà en directe per Ràdio Castellar i el canal de Youtube de L’ACTUAL un programa especial que comptarà amb un tertúlia amb escriptores i escriptors i llibreteres i llibreters del municipi per donar caliu a una jornada tan especial com és la de Sant Jordi. A més, es farà la tradicional visita a totes les parades que donaran ambient festiu a Castellar del Vallès.

Més propostes el dia de Sant Jordi

La Fira de Sant Jordi es completarà amb diferents activitats el mateix dia 23. La plaça Major acollirà la instal·lació “El laberinto del Cuco”, un muntatge participatiu i un còmic al mateix temps, que es podrà visitar de 9.30 a 13.30 hores i de 16 a 20 hores. És una proposta vivencial, fresca i insòlita que reflexiona sobre com d’impredictible és el pas del temps. La companyia Itinerània i Max presenten, doncs, un còmic de gran format dibuixat sobre les parets d’un laberint, que el participant llegeix mentre s’hi perd. Els camins es van bifurcant, de manera que cada participant experimenta la seva versió del còmic, segons les decisions que pren en cada encreuament de camins.

A més, com és habitual, la Cobla Vila d’Olesa oferirà una ballada de sardanes, que enguany tindrà lloc a les 17.30 hores a la plaça del Mercat.

D’altra banda, la Biblioteca Municipal Antoni Tort ha programat diverses propostes al llarg de la tarda. Així, els nens i nenes de 6 a 13 anys que s’animin a presentar els seus poemes i contes, podran llegir-los en veu alta a partir de les 17 hores per commemorar el Dia Mundial de la Literatura Infantil. Val a dir que els infants interessats a participar-hi han de presentar abans del 22 d’abril els seus textos (d’una llargada màxima de mig foli DNI 4 o un foli sencer amb lletra gran) a la Biblioteca, o enviar-los per correu a mimopm@diba.cat.

La Biblioteca també organitza, conjuntament amb la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres, un racó d’intercanvi de llibres que es podrà trobar de 17 a 19 hores al Pati de les 3 Moreres. A més, alumnes i professors de l’EMM Torre Balada hi faran un concert a les 19.15 hores, en què participarà un quartet de corda que interpretarà cinc peces.

També és el dimarts, 23 d’abril, el dia escollit per l’Escola Municipal de Persones Adultes Les Teixidores per celebrar els tradicionals Jocs Florals, que enguany canvien d’ubicació i tindran lloc al pati del centre, a les 18 hores.

Finalment, el Mercat Municipal ha anunciat que regalarà roses a tots els clients que facin una compra mínima de 12 € a les seves parades. D’altra banda, l’ETC farà a l’equipament una lectura de dos contes relacionats amb Sant Jordi, a les 17.30 hores.

Les propostes del cap de setmana

Les propostes amb motiu de Sant Jordi culminaran dimarts, 23 d’abril, però durant el cap de setmana també es podrà gaudir d’algunes activitats per a tots els públics.

Així, divendres, 19 d’abril, la Biblioteca Municipal Antoni Tort acollirà la presentació del llibre El carrer del tresor, de Josep Juanico, a càrrec de l’autor terrassenc.

L’endemà, dissabte, 20 d’abril, també a la Biblioteca, es podrà gaudir d’una sessió de l’Hora de Conte Infantil titulada La llegenda de Sant Jordi, que anirà a càrrec de Piruleta Contes i començarà a les 11.30 hores.

El mateix dia, però a la tarda, també destaca “La Triforca”, una revetlla de Sant Jordi organitzada per l’Esbart Teatral de Castellar en homenatge a la història de la Víbria que inclourà la baixada de la Víbria des de l’Era d’en Petasques i fins a la plaça d’El Mirador (a partir de les 18.30 h), un espectacle de foc a la plaça Major (a les 20 hores), un sopar popular (a les 22 hores), i l’actuació de diversos DJs locals al carrer de Colom (a partir de les 22.30 h aprox.).

Gimcana “A l’abril cada paraula val per mil”

Cal recordar que fins al 30 d’abril es pot visitar una trentena de comerços castellarencs que s’han adherit a la gimcana “A l’abril cada paraula val per mil”, una proposta organitzada pel Servei Local de Català, Comerç Castellar i l’Ajuntament amb l’objectiu de dinamitzar els establiments de proximitat castellarencs a través de la llengua, d’una manera divertida, senzilla i lúdica.

Per participar-hi, cal emplenar les butlletes que es poden recollir als establiments que participen de la proposta i que s’hauran de dipositar a les urnes que estaran situades a cada establiment o a l’urna ubicada a El Mirador.

Entre les butlletes que s’hagin respost correctament, el 7 de maig se sortejaran tres vals per valor de 50 € que s’hauran de bescanviar en un dels establiments participants a la campanya en el decurs dels tres mesos següents a la data del sorteig.

Podeu consultar tota informació sobre la celebració de Sant Jordi a Castellar del Vallès a www.castellarvalles.cat/santjordi.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40