Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge promocional del CorreTapa 2024.
Imatge promocional del CorreTapa 2024.

La festa gastronòmica del CorreTapa torna a Castellar del Vallès del 5 al 8 de juny amb rècord d’establiments inscrits

Dijous 16 de maig

Un any més es manté la quota de participació gratuïta per als restaurants, i hi haurà múltiples premis i una festa de cloenda

Castellar del Vallès celebrarà una nova edició del CorreTapa del dimecres 5 al dissabte 8 de juny amb rècord d’establiments participants: la 8a edició d’aquesta festa gastronòmica que el 2023 va servir més de 18.000 tapes comptarà amb 33 bars i restaurants on anar a degustar propostes culinàries acompanyades d’una beguda, el que suposa 9 establiments més que l’any passat.

Amb un format idèntic al de l’edició passada, durant els quatre dies de CorreTapa els establiments que hi participen disposaran d’un espai a l’exterior de cada local. Així, per tal d’evitar aglomeracions dins dels recintes, els locals disposaran d’un espai de terrassa a la via pública, delimitat i facilitat per l’Ajuntament. En aquests punts les persones tastadores podran demanar i degustar la tapa sense interrompre l’activitat habitual de cada establiment gastronòmic (per a una major agilitat i organització eficient del servei).

L’horari del CorreTapa es torna a limitar enguany a la tarda-vespre dels quatre dies consecutius, de dimecres a dissabte, de manera que cada local participant establirà el seu horari concret a partir de les 19 hores.

Com en les darreres edicions, tota la informació referent a les diverses propostes culinàries (que s’anunciaran properament), horaris, mapa de situació i organització de l’esdeveniment es podrà consultar als programes de mà, disponibles als establiments participants a partir del primer dia de CorreTapa, i en format digital, amb accés des d’un codi QR que es publicarà als cartells de cada establiment. A banda d’aquest material, la informació també es podrà trobar a les xarxes socials oficials de l’esdeveniment (Facebook i Instagram).

Premis i concurs #CorreTapaCastellar

Com és habitual en cada edició del CorreTapa Castellar, la iniciativa premiarà també aquest any la participació de la ciutadania, així com l’adhesió dels establiments participants, a través de concursos i diferents premis. D’una banda, es tornarà a fer el clàssic sorteig d’entre totes les butlletes dipositades a les urnes que es trobaran als establiments participants. Per tal que aquestes butlletes siguin vàlides, caldrà aconseguir fins a cinc segells d’establiments diferents, omplir correctament la casella de les dades personals i votar la “millor tapa 2024”. D’entre totes les butlletes vàlides se sortejarà un àpat per a dues persones per valor de 60 € a bescanviar en qualsevol dels establiments que participaran en l’edició del 2024.

D’altra banda, les diferents propostes dels establiments gastronòmics podran optar a dos grans premis: el Premi Guanyador CorreTapa Castellar 2024 i el Premi Popular 2024. En el primer cas, un jurat format per persones professionals i/o vinculades al sector de la restauració, no participants en l’edició d’enguany, determinaran el premi a partir de la mitjana de puntuacions de diverses categories (creativitat, sabor, presentació i qualitat del servei). A les puntuacions dels membres del jurat, les identitats dels quals seran desconegudes fins a la cloenda de l’edició, se sumarà un quart vot que correspondrà a la votació popular.

Finalment, el Premi Popular resultarà de la mitjana de tots els vots emesos pels clients que tastin les tapes, a través de les butlletes dipositades a les urnes.

Festa de cloenda per acomiadar l’edició

Com en les dues edicions anteriors, el CorreTapa 2024 celebrarà una festa de cloenda un cop finalitzada l’edició, el dimecres 19 de juny, a les 19 hores, a la terrassa d’El Mirador. L’acte, que comptarà amb l’assistència d’autoritats locals i de les entitats organitzadores, s’adreça als restauradors participants, i té per objectiu premiar la seva tasca durant els quatre dies d’activitat.

La festa, que estarà amenitzada amb música en directe i un piscolabis per als assistents, serà també el moment de lliurar els diferents premis previstos, així com la butlleta guanyadora d’entre totes les recollides de les diferents urnes.

Més informació i confirmacions de participació

Tots els establiments gastronòmics de Castellar del Vallès interessats a participar en el CorreTapa Castellar 2024 poden adreçar-se al correu electrònic comunicacio@ielou.cat o trucar al 93 707 00 97. Cal remarcar que, amb el propòsit d’incentivar la participació en l’activitat i fomentar l’esperit festiu i promocional en la restauració local, l’adhesió a la iniciativa dels bars i restaurants locals serà gratuïta.

La 8a edició del CorreTapa és organitzada per l’Ajuntament de Castellar i compta amb la dinamització de Ielou Comunicació i el suport de la Diputació de Barcelona.

DADES BÀSIQUES

Dies: del 5 al 8 de juny de 2024.

La tapa inclou: tapa + beguda a 4 euros/unitat.

Horari: a partir de les 19 hores. A partir d’aquesta hora, els establiments delimitaran el seu horari, que caldrà respectar durant tota l’activitat.

Quota de participació: gratuïta per als bars i restaurants participants.

Take Away: el material amb el qual se serveixin les tapes ha de ser l’adequat per agilitzar el servei take away, amb un contenidor a la porta de l’establiment on poder abocar els residus.

Servei: Cada establiment podrà adequar l’espai exterior amb algun taulell on prendre la tapa dempeus. En cas de no comptar amb espai de terrassa, s’habilitarà un espai a la via pública, hàbil només durant la celebració de l’activitat. En aquest cas, cal especificar-ho a l’organització.

Al·lèrgens: és responsabilitat de cada establiment participant detallar els ingredients al·lèrgens de la seva proposta gastronòmica per poder incloure la informació en el programa de mà.

Bases del concurs: les bases que explicaran l’atorgament dels dos grans premis entre els establiments gastronòmics seran publicades als canals oficials i es podran consultar en cas de dubtes.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40