Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut

Continguts

A3. Museu d'Història de Castellar - Nou espai didàctic

Proposant:

Arxiu d’Història de Castellar

Descripció de la proposta:

La proposta consisteix en l’adequació d’un nou espai didàctic a la Casa Ribas (actual Arxiu d’Història de Castellar), que constarà de dues sales: en una d’elles es farà una explicació de l’entorn natural i un recorregut per la història de la vila a través del temps; la segona estarà dedicada a l’època contemporània i dividida en dos àmbits (agrari i industrial). Les dues sales comptaran amb dispositius tàctils multimèdia, rèpliques històriques, reproduccions de documents i fotografies, projeccions audiovisuals (que es realitzaran conjuntament amb l’Esbart Teatral)... Amb aquesta instal·lació, petits i grans podran entendre l’espai físic natural i l’evolució del poblament històric de Castellar.

Justificació:

En l’actualitat no hi ha cap espai expositiu que mostri tota la història de la vila, que ajudi a comprendre d’on venim, qui som i, d’alguna manera, apunti cap a on anem.

A l’Arxiu d’Història de Castellar es conserven documents i objectes de totes les èpoques i es realitza una important tasca de recerca.  L’interès creixent per la història i l’entorn natural del nostre poble, així com la necessitat per part dels centres educatius de la vila de tenir un lloc de referència pel que fa als aspectes relacionats amb les ciències socials i naturals, fan que es presenti aquesta proposta. L’objectiu és oferir a la ciutadania un lloc de trobada amb la seva història i el seu entorn natural, un nou espai expositiu modern i didàctic que pretén comptar amb un suport eficient a l’hora de transmetre els coneixements de forma propera i amena.

Destinataris:

Centres educatius de la vila i públic en general.

Pressupost:

50.000 euros

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40