Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

COVID-19

Fase 1

Fase 1: Mesures vigents de l'Estat d'Alarma

Castellar entra el dilluns, 25 de maig, a la Fase 1 de desconfinament progressiu.

Aquest és un resum de les mesures vigents i principals novetats que s’afegeixen:

Trobades i desplaçaments

 • Es podran fer trobades de fins a 10 persones, a casa i a l’espai públic, a 2 metres de distància i a qualsevol hora.
 • Podrem circular dins de la mateixa regió sanitària, però només es recomana fer-ho si és imprescindible. Ho podrem fer sense cap limitació d’horari.
 • A les trobades, s’ha de mantenir la distància de seguretat i, en cas que no sigui possible, s’han de reforçar altres mesures de prevenció, com rentar-se les mans sovint.
 • Ús de vehicles: si els ocupants viuen junts, en vehicles de fins a 10 places es permet l'ocupació total del vehicle sense obligatorietat de mascareta. Si els ocupants no viuen junts, es permet fins a 2 persones per filera si utilitzen mascareta, però respectant la màxima distància possible entre els ocupants.

Establiments i restauració

 • Les terrasses de bars i restaurants podran obrir amb la meitat de les taules, que han d’estar a un mínim de 2 m i per a grups de màxim 10 persones. A Castellar, l’Ajuntament ha autoritzat l’ampliació de terrasses a carrers i places.
 • Els bars i restaurants poden oferir menjar per emportar o portar-lo a domicili. El consum a l'interior del local no està permès.
 • Els establiments de fins a 400 m2 poden obrir i fer serveis sense cita prèvia, amb condicions de seguretat com la distància física de 2 metres entre persones. També poden obrir en les mateixes condicions els establiments que tinguin més de 400 m2 sempre que es limitin a fer ús d’un espai màxim de 400 m2.
 • Els comerços ubicats en centres comercials poden obrir si tenen accés independent des de l’exterior del centre comercial.
 • Es recomana anar als establiments comercials de forma individual i, en tot cas, accedir-hi acompanyant una persona amb discapacitat, menor o gent gran, si és necessari. Cal respectar l'horari preferent de compra dels majors de 65 anys corresponent a les franges horàries de 10 a 12 h i de 19 a 20 h.

Passejades i fer esport        

 • Es mantenen les franges horàries per edats de les sortides al carrer (de 6 a 10 h i de 20 a 23 h, sortides per fer esport i passejar els majors de 14 anys; de 10 a 12 h i de 19 a 20 h, sortides majors de 65 anys; de 12 a 19 h, sortides infants de fins a 13 anys acompanyats).
 • Passeig de la població infantil (fins a 13 anys): no hi ha limitació a un adult per cada grup de passeig; es permeten grups de fins a 10 persones no convivents, i sense límit en els convivents.
 • Passeig i esport no professional de població de més de 13 anys: es permeten grups fins a 10 persones no convivents i sense límit en els convivents.
 • Es pot practicar esport a qualsevol via o espai públic, inclosos els espais naturals i les zones verdes autoritzades, sempre dins del terme municipal del domicili habitual. Només es pot sortir del terme municipal en el cas dels i de les esportistes federats, sense sortir de la regió sanitària.

Equipaments i serveis

 • Atenció ciutadana: Ja podrem acudir presencialment al Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, sempre amb cita prèvia. Més informació a www.castellarvalles.cat/citaprevia.
 • Instal·lacions esportives:podrem utilitzar amb limitacions les instal·lacions esportives a l’aire lliure: obriran les pistes d’atletisme i les instal·lacions del Club Tennis Castellar, Racó Esports (Casino del Racó), Penya Esports (Can Font) i de bitlles catalanes. Aquestes instal·lacions hauran de seguir uns protocols de seguretat i higiene: s’hauran d’utilitzar mitjançant algun sistema de cita prèvia i no es podran utilitzar els vestidors. En el cas dels esports de raqueta, no es podran celebrar partits de dobles.
 • Transport públic: la línia C1 Castellar – Sabadell augmenta la freqüència de pas: circularà una expedició cada 15 minuts (fins ara circulava cada 30 minuts).
 • Funerals i vetlles: Es permet l'assistència d'un màxim de 10 persones en espais tancats i de 15 en espais oberts. En tot cas, s'hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene establertes, la distància mínima de seguretat de dos metres i la higiene de mans.
 • Llocs de culte:  tot i que poden obrir amb un màxim d’un terç del seu aforament, les parròquies de Sant Esteve i de Sant Feliu del Racó han anunciat que el culte amb públic romandrà tancat durant el mes de maig.
 • Centres educatius: poden obrir per a tasques de desinfecció, condicionament dels centres i administratives.
 • Obres en edificis i habitatges: se suprimeix la restricció vigent que no hi hagi ocupants a l’edifici i altres vigents; es permeten les obres lliurement sempre que es garanteixi 2 metres distància o mascareta, no contacte físic i la resta de mesures de seguretat generals.

Podeu accedir a més informació sobre què podem fer i què no podem fer a https://web.gencat.cat/…/…/desconfinament-progressiu/fase-1/

Si necessiteu consultar la regió sanitària de qualsevol municipi de Catalunya entreu a https://canalsalut.gencat.cat/…/coneix-la-teva-regio-sanit…/

Seguirem informant quan s’actualitzin les restriccions d’activitats de l’Estat d’alarma.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40