Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

71a Exposició de Pessebres de Castellar del Vallès: “Pessebres i el canvi climàtic”

Del 5 de desembre de 2021 al 6 de febrer de 2022

Exposició

71a Exposició de Pessebres de Castellar del Vallès: “Pessebres i el canvi climàtic”

La 71a edició de l’Exposició de Pessebres de Castellar ha escollit enguany el canvi climàtic com a fil conductor de la mostra. Així, a cada diorama o vitrina, una ambientació sobre aquesta temàtica acompanyarà cada tema bíblic.

En total, una seixantena de pessebristes han creat 17 pessebres (15 diorames i 2 vitrines) en què es poden observar algunes conseqüències del canvi climàtic (com riuades, sequera, inundacions, aigües residuals, contaminació o desgel) i també accions per combatre’l (com el reciclatge o el consum responsable). Tot, ambientat en espais de Castellar del Vallès o de Girona, entre d’altres.

Així, en aquesta exposició, el Grup Pessebrista de Castellar, a més de fer gaudir els visitants, pretén fer divulgació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), ja que els temes que s’hi difonen han estat font d’inspiració per a alguns dels diorames que es presenten enguany. El 25 de setembre de 2015 l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, amb els objectius d’eradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia i posar fre al canvi climàtic, entre d’altres. Aquesta agenda marcarà l’acció global pel desenvolupament fins a l’any 2030 i, conjuntament amb la resta d’agendes globals, configura un full de ruta d’actuació connectat per assolir un objectiu comú: el desenvolupament mundial sostenible.

L’Agenda 2030 es desenvolupa mitjançant un sistema de 17 objectius de desenvolupament sostenible, a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals, des de la lluita contra la pobresa o el canvi climàtic fins a l’educació, la salut, la igualtat de gènere, la pau o les ciutats sostenibles.

Horari | dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 13 h i de 17 a 20 h; dies laborables del 20 de desembre al 7 de gener, obert a la tarda.

Destinataris | Públic general

Organitza | Grup Pessebrista de Castellar del Vallès

Lloc | c. Doctor Pujol, 26

Programa | Cicle Nadalenc 2021

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

CercadorPeu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40