Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de la 1a Trobada de Dansaires "Dansem Plegats"
Imatge de la 1a Trobada de Dansaires "Dansem Plegats"

Un miler d’alumnes de primària omplen el Nou Pepín Valls a la 1a Trobada de Dansaires “Dansem Plegats”

Divendres 22 de maig de 2009

Prop d’un miler d’alumnes del primer cicle d’educació primària de les escoles de Castellar i de diversos municipis del Vallès Occidental (Sentmenat, Polinyà i Santa Perpètua) han participat aquest matí de la 1a Trobada de Dansaires “Dansem plegats”. La iniciativa, organitzada pel Grup de Treball de Mestres de Música amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics i l’Ajuntament, ha tingut lloc al camp de futbol amb l’objectiu de fer arribar als alumnes de 1r i 2n de primària la cultura tradicional i d’arreu del món.

El nombrós públic que ha omplert les graderies del Nou Pepín Valls ha pogut gaudir d’un programa que incloïa com a ball d’entrada el Ball de Gitanes, dansa tradicional de Castellar, una dansa tradicional del nostre país i una dansa d’arreu del món. Els alumnes de 1r de primària han ballat “Sacha” (popular polonesa) i “Patatuf” (popular catalana), mentre que els de 2n de primària han ballat “Sejan ruta” (popular lituana) i “El ball de Sant Farriol” (popular catalana).

Segons els organitzadors, les danses tradicionals estan enllaçades amb les arrels històriques dels pobles i donen l’oportunitat als infants d’expressar-se amb el cos. A  més, els permet desenvolupar diferents aspectes de la seva formació, com ara els hàbits de treball en grup, la comunicació amb els companys, el domini d’un mateix, l’expressió corporal o el respecte.

La iniciativa podria tenir continuïtat en properes edicions.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40