Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge del primer dia de curs escolar 2008-2009
Imatge del primer dia de curs escolar 2008-2009

Prop de 3.600 alumnes d’educació infantil, primària i secundària començaran dimarts el curs escolar 2009-2010

Dijous 10 de setembre de 2009

Un total de 3.592 alumnes d’educació infantil, primària i secundària començaran el proper dimarts, 15 de setembre, el curs escolar 2009-2010. De la totalitat d’alumnes inscrits als diferents centres educatius públics i concertats de Castellar, 869 corresponen a Educació Infantil, 1.503 a Educació Primària i 1.220 cursaran estudis d’Educació Secundària, Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà.

Les aules de les escoles i els instituts de Castellar acolliran 202 alumnes més respecte el curs anterior, 163 d’educació infantil i primària i 39 d’educació secundària. D’aquest nombre, un total de 42 alumnes procedeixen de l’anomenada “matrícula viva”, és a dir, de noves places sol·licitades després de la finalització del període de preinscripció i matriculació escolar.

Segons ha explicat la regidora d’Educació, Antònia Pérez, l’inici del curs escolar al municipi també ve marcat per una major mobilitat dels mestres. “Hi ha hagut molts canvis de mestres, fet que suposa un esforç extra ja que les noves incorporacions s’han d’adaptar al funcionament de cada escola”, explica la regidora.

Pérez també ha volgut remarcar que, per segon any consecutiu, el CEIP Joan Blanquer acollirà una Unitat de Suport a l’Educació Especial, formada per cinc alumnes amb necessitats especials.  L’objectiu d’aquesta unitat és “facilitar la integració escolar i promoure l’educació inclusiva d’aquests infants”, que enguany cursaran P4, dins una aula ordinària on hi participen altres infants.

Posta a punt de les escoles

La regidora també ha destacat “el treball de posta a punt que s’ha fet aquest estiu als edificis de les escoles”. A través del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), l’Ajuntament ha invertit un total de 500.000 euros en la millora dels centres, fet que ha permès realitzar diversos treballs d’obra, pintura i serralleria. De totes les actuacions programades, tan sols resta pendent la col·locació d’una barana al CEIP Bonavista i la instal·lació d’una escala interior a la Llar d’Infants El Coral.

D’altra banda, els treballs de consolidació del mur del CEIP El Sol i la Lluna es troben en un estat avançat. Aquest fet que ha permès que ja s’hagin pogut reprendre les obres del propi centre, després que el passat mes d’abril s’haguessin de paralitzar quan es va esfondrar el mur que separarà la nova escola de les instal·lacions del club de tennis.  

A més, l’arranjament de desperfectes a l’escola La Immaculada causats per les obres dels pisos de la plaça Major estan arribant aquests dies la seva fi, amb la col·locació del paviment del gimnàs. Els treballs han consistit, d’una banda, en el grapat d’esquerdes i treballs de pintura del mateix gimnàs, i per a l’altra, la pavimentació del pati de l’escola, la construcció de la tanca de separació entre l’edifici del centre i l’obra dels pisos, la porta d’accés al pati i una xarxa de sanejament d’aquest. Els treballs han anat a càrrec de l’empresa Imaga Proyectos y Construcciones i han tingut un cost de 75.000 euros.

Inici del curs a les llars d’infants

Les llars d’infants del municipi han iniciat l’activitat amb un total de 303 alumnes matriculats entre 0 i 3 anys. D’aquests, 77 assistiran a la llar d’infants pública El Coral, gestionada des d’aquest curs 2009-2010 per l’empresa Suara Cooperativa. El curs arrenca amb una escola bressol de titularitat privada de nova creació. Es tracta de la Llar d’en Cuaqui, situada al carrer d’Àngel Guimerà. Amb aquest nou centre, Castellar disposa d’un total de set llars d’infants, a les quals se n’hi haurà d’afegir una més de titularitat pública a partir del curs que ve. Precisament, les obres de construcció de la segona escola bressol municipal que tindrà el municipi s’iniciaran aquest mes de setembre.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40