Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Ajuntament
Ajuntament

L’Ajuntament obre expedients a tres entitats financeres amb habitatges buits injustificadament

Dimarts 22 d'abril de 2014

L’objectiu d’aquesta mesura és incentivar el lloguer social per tal de garantir l’accés a l’habitatge al conjunt de la ciutadania

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha obert aquest mes d’abril expedients a tres entitats financeres que disposen d’habitatges desocupats al municipi. En aquest sentit, la Corporació local ha fet arribar recentment requeriments a Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, Banc Sabadell i Fondo Privado Titulación Activos Reales instant a cadascuna d’aquestes entitats a posar al mercat de lloguer, a un preu assequible, un total de tres habitatges plurifamiliars de la seva propietat (un de cada entitat). Com alternativa, també se’ls ofereix la possibilitat que els cedeixin a l’Oficina Local d’Habitatge perquè se n’ocupi de la gestió.

Aquesta mesura s’ha tirat endavant després dels treballs que han permès detectar quants i quins són els habitatges propietat d’entitats bancàries, promotors i immobiliàries que, tal com estableix la Llei pel Dret a l’Habitatge de Catalunya, estan buits des de fa més de dos anys sense una causa aparentment justificada.

Els requeriments enviats donen a la propietat un termini de quinze dies hàbils perquè presenti els documents o justificacions que estimi adients i faci oferiment de cessió en lloguer. Així mateix, també adverteixen que la Llei del dret a l’habitatge permet imposar sancions econòmiques si no es dóna resposta al requeriments enviats.

El tinent d’alcalde de l’Àrea de Territori, Aleix Canalís, ha explicat que aquesta mesura “té com a objectiu incentivar el lloguer social i, per tant, donar resposta a una necessitat, que és vetllar perquè es garanteixi l’accés a l’habitatge al conjunt de la ciutadania”.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40