Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La Festa del Riu, una de les activitats incloses en la Guia Didàctica d'aquest curs.
La Festa del Riu, una de les activitats incloses en la Guia Didàctica d'aquest curs.

Els centres escolars de la vila han realitzat el curs 2017-2018 un total de 759 activitats de la Guia Didàctica

Dimarts 19 de juny de 2018

Els centres escolars de Castellar del Vallès han realitzat aquest curs 2017-2018 un total de 759 activitats, visites o préstecs de la Guia Didàctica, un recurs que ofereix la Regidoria d’Infància i Adolescència i que enguany recollia 122 propostes distribuïdes en set àrees temàtiques: Coneguem la nostra vila (23), Castellar i el món cultural (21), Castellar i la salut (20), Castellar i el medi ambient (21), Castellar i l’empresa (5), Castellar i l’educació en valors (14) i Materials (18).

Com és habitual des de fa uns anys, el BRAM! escolar, que ha celebrat aquest curs la cinquena edició, ha estat la proposta que ha arribat a més alumnes, un total de 3.179 de P3 a 21 batxillerat, que han vist una pel·lícula per cicle, amb dossiers pedagògics per treballar-la abans i/o després de la projecció.

Entre les activitats amb més participació també destaquen altres propostes de l’àrea Castellar i el món cultural, com són el cicle de teatre per a alumnes de 2 anys de les llars d’infants i per a nens i nenes de P3 a 6è de primària, que ha comptat amb la participació de 2.450 alumnes, així com i les audicions musicals i la proposta “Solistes a l’aula”, on han participat tots els alumnes d’infantil i primària del municipi (2.320 alumnes). A més, cal apuntar també els 1.650 alumnes de primària que han assistit a les sessions de teatre en anglès.

També repeteixen entre les activitats més sol·licitades pels centres la visita a la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres (46 en total), seguida per les 40 visites als pessebres (5 per veure’n el procés d’elaboració i 35 per veure’n el resultat), les 15 visites als horts de Cal Botafoc, les 12 visites que s’han fet a la Biblioteca Municipal Antoni Tort, o les 11 que s’han dut a terme als Gegants de Castellar o a l’Ajuntament.

Tampoc han faltat enguany, entre d’altres, activitats com el Bufalletres, el Tastaolletes, les visites als Bombers, el curs d’educació viària que cada any porten a terme els alumnes de 5è o “Un tour per l’espai”, i han repetit per segona vegada consecutiva les propostes “Connectats” (per treballar la prevenció dels ciberbullying i la promoció de l’ús saludable dels dispositius mòbils), “Desconnectem” (per prevenir relacions de dependència i addiccions tecnològiques) i “Emociona’t i gestiona’t” (per aprendre a gestionar les emocions, millorar la convivència i desenvolupar les habilitats socials).

Cal assenyalar que una part del monitoratge d’aquestes activitats ha anat a càrrec de tècnics de les diferents regidories de l’Ajuntament, però també hi col·laboren diverses entitats, empreses i ciutadans.

Novetats del curs 2018-2019

El proper mes de setembre, la pàgina web municipal recollirà totes les propostes de la Guia Didàctica del curs 2018-2019, que preveuen recollir prop d’una desena de novetats: visites a Can Padró per conèixer-ne la formatgeria i els processos de recol·lecció d’olives, sortides al viver Tres Turons per descobrir les plantes de l’entorn més proper i l’activitat agrícola del viver, “la farmaciola natural”, tant per a l’estiu com per a l’hivern, adreçada a infants de 3r, 4t i 5è, i tallers i xerrades d’educació ambiental per a alumnes de primària.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40