Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge promocional de la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres.
Imatge promocional de la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres.

La Ludoteca Municipal Les 3 Moreres engegarà el nou curs dilluns 3 de setembre

Dilluns 27 d'agost de 2018

El servei ampliarà un dia més l’oferta “Juguem en família”, que s’oferirà, a més de les tardes del dimecres i els dissabtes al matí, les tardes dels dilluns

La Ludoteca Municipal Les 3 Moreres obrirà dilluns que ve, 3 de setembre, les portes el curs 2018-2019. El nou curs engegarà amb una novetat, i és que l’oferta “Juguem en família”, que s’oferia fins ara els dimecres a la tarda i els dissabtes al matí, també es durà a terme les tardes dels dilluns.

Així, el curs vinent s’oferirà tres cops per setmana aquest espai familiar adreçat a les famílies amb infants de 0 a 12 anys, que és una de les propostes de la Ludoteca que registra més assistents al llarg del curs. Precisament, el curs 2017-2018, l’espai dels dimecres a la tarda va experimentar un increment d’assistència del 40% respecte el curs anterior, amb la participació de 655 persones i 260 famílies. Per la seva banda, l’espai dels dissabtes va comptar amb l’assistència de 724 famílies i 2.105 persones, el que suposa una mitjana de 22 famílies i 64 persones cada dissabte i la consolidació d’una oferta educativa i de lleure de cap de setmana que compta amb un públic fidel.

Per al nou curs, la Ludoteca mantindrà la resta d’espais i propostes que ofereix habitualment. Així, es continuarà oferint el servei diari, les tardes de dilluns a divendres, de 17 a 19.30 hores, per on el curs 2017-2018 van passar 350 infants diferents, 260 dels quals amb entrada puntual, 105 fent-hi una inscripció mensual i alguns altres utilitzant les dues modalitats. Cal tenir en compte que la majoria de les entrades puntuals s’han adquirit a través dels abonaments de 10 entrades (durant el curs 2017-2018 se n’han venut 69) que poden ser compartits per més d’un infant de P3 a 6è de primària, ja que no són nominals. Per adquirir-los, només cal adreçar-se al Servei d’Atenció Ciutadana (SAC), situat a El Mirador, en horari d’obertura. Val a dir que les famílies que l’hagin adquirit i no hagin esgotat les deu visites, podran acabar-lo el curs que ve.

Cada tarda, doncs, la Ludoteca mantindrà la seva proposta de joc lliure i també activitats diàries específiques, com ara tallers manuals, psicomotricitat, jocs multimèdia, tallers d’expressió (titelles, teatre, música, etc.), i activitats relacionades amb el joc i la joguina, així com sortides a les places i parcs de la vila per fer jocs de carrer. A més, els nens i nenes més grans continuaran gaudint d’una programació pròpia, amb sortides, activitats esportives i culturals (escacs, bitlles, tennis taula, atletisme, boulder, excursions, etc.).

D’altra banda, la Ludoteca continuarà plantejant el curs que ve diferents campanyes i serveis, com ara les visites escolars que s’ofereixen a la Guia Didàctica i que el curs 2017-2018 va suposar el pas per l’equipament d’un miler d’infants, el servei d’intercanvi de joguines que es porta a terme per Nadal o el d’intercanvi de disfresses al voltant de Carnestoltes, entre d’altres. Respecte les activitats del curs passat, cal destacar la festa dels 20 anys de la Ludoteca, entre d’altres.

La Ludoteca, oberta durant les vacances

La Ludoteca també preveu continuar obrint les seves portes durant els períodes de vacances escolars. Des de fa un anys, el servei és obert durant les vacances de Nadal i de Setmana Santa, una iniciativa que el curs passat van utilitzar 223 infants i una trentena de famílies.

El curs 2017-2018, a més, la Ludoteca va obrir a l’estiu, en concret la darrera setmana de juny i les dues primeres de juliol. L’oferta estiuenca de l’equipament va atraure 312 infants i 75 famílies.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40