Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'arxiu de la carretera C-1415a al seu tram entre Castellar i Terrassa.
Imatge d'arxiu de la carretera C-1415a al seu tram entre Castellar i Terrassa.

La Generalitat començarà a partir de la setmana que ve les obres de millora de la seguretat de la carretera C-1415a

Dijous 11 de març de 2021

Les obres s’iniciaran en el tram situat entre els punts quilomètrics 28,5 (entrada a Castellar) i 32,5 (entrada a Sentmenat)

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha informat que a partir del proper dilluns, 15 de març, començaran les obres de millora de la seguretat viària a la carretera C-1415a, que uneix Castellar amb Terrassa i Matadepera, d’una banda, i amb Sentmenat, de l’altra.

L’actuació, que començarà durant la setmana que ve al tram situat entre els punts quilomètrics 28,5 (entrada a Castellar) i 32,5 (entrada a Sentmenat), compta amb un pressupost de 3,1 milions d’euros i una durada aproximada de 10 mesos. Les obres comportaran que durant les jornades de treball, de 9.30 a 18 hores de dilluns a dijous i fins a les 14 hores els divendres, es donarà pas alternatiu als vehicles amb operaris bandera. L’horari d’inici dels treballs al matí s’ha endarrerit per evitar la franja amb major volum de trànsit.

L’objectiu d’aquesta reforma és afavorir la seguretat i la comoditat de la conducció a partir de la realització de millores en el ferm, la senyalització, l’abalisament, el drenatge, les barreres de seguretat i les interseccions d’aquesta via amb la carretera de Matadepera i la carretera de Sant Llorenç Savall.

Entre d’altres aspectes, es repararà el ferm dels punts malmesos i s’estendrà una nova capa de rodament en tot el traçat de la carretera. A més, es construiran cunetes transitables, i també hi haurà 10 localitzacions on es faran desmunts per millorar la visibilitat, mitjançant l’aclarida de marges i la retirada de talussos.

Pel que fa a les interseccions, la que es troba situada a Castellar del Vallès i que connecta la C-1415 amb la B-124, es remodelarà amb la creació d’un illot central per als girs a l’esquerra i illetes deflectores per canalitzar els girs a la dreta, mentre que la que connecta la via amb la BV-1248 al seu pas per Matadepera comptarà amb una illeta nova en la incorporació sentit Terrassa. Finalment, es condicionarà el camí de vianants que hi ha al marge dret de la carretera a l’inici de l’actuació (al km. 18,5) i la intersecció Torre de Mossèn Homs, amb una longitud de prop de 500 metres.

Amb aquestes obres es respon a la demanda dels ajuntaments de Castellar del Vallès, Matadepera, Sentmenat i Terrassa de millorar la seguretat viària i reduir l’accidentalitat d’aquesta via.

La carretera C-1415a pertany a la xarxa comarcal de la Generalitat i té un trànsit que varia entre els 5.600 vehicles/dia entre Terrassa i Castellar del Vallès i els 7.600 entre Castellar del Vallès i Sentmenat. En total, els dos trams sumen 13,5 quilòmetres.

Mentre durin els treballs, s’inhabilitarà l’aparcament de terra situat a la cruïlla d’aquesta via amb la carretera de Sant Llorenç Savall (B-124). En aquest espai es destinarà a la caseta d’obra i a la provisió de material.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40