Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Fotograma de "Hive (Colmena)"

Dimarts 8 de març de 2022

Cinema

"Hive (Colmena)"

VOSE

Títol original: Hive

Any: 2021

Durada: 84 min

País: Kosovo

Gènere: Drama

Direcció: Blerta Basholli

Repartiment: Yllka Gashi, Cun Lajci, Aurita Agushi, Kumrije Hoxha, Adriana Matoshi, Molikë Maxhuni, Blerta Ismaili, Kaona Sylejmani, Mal Noah SafQiu, Xhejlane Terbunja, Ilir Prapashtica, Bislim Muçaj, Blin Sylejmani

Qualificació: no recomanada per a menors de 16 anys

Premis (2021):

Festival de Sundance: Premi del Jurat - Millor pel·lícula (World Cinema), Premi del Públic - Drama (World Cinema) i Millor direcció - Drama (World Cinema)

Festival de Valladolid - Seminci: Millor actriu (Yllka Gashi)

Sinopsi:

En un poble molt unit de Kosovo, les famílies lluiten per arribar a final de mes, ansioses per rebre notícies dels marits, pares i fills que van anar a la guerra. Quan les abelles de Fahrije deixen de produir mel, decideix treure's el permís de conduir i s'aventura a la ciutat per a vendre ajvar casolà en una botiga de comestibles local. La seva ingenuïtat i ambició posen a prova els habitants d'un poble conservador per naturalesa en el qual continuen vigents les nocions patriarcals i tradicionals de la societat. Per poder sobreviure ha de superar els insults i els atacs físics que tracten d'impedir per tots els mitjans que la dona pugui valer-se per si mateixa.

La directora: Blerta Basholli

Blerta Basholli va néixer l'any 1983 a Kosovo, on ha escrit i dirigit curtmetratges i documentals mentre estudiava i posteriorment ha treballat amb productores cinematogràfiques locals. Amb el desig de fer pel·lícules, també va treballar en moltes altres feines, com ara treballs d'assistent administrativa, gestió de projectes humanitaris, màrqueting, etc. Blerta es va formar en direcció de cinema a Kosovo, a l’Acadèmia d'Arts de Prishtina i a la MFA de Cinema i TV de Nova York.

Filmografia

2021 Colmena

2011 Lena dhe Unë (curtmetratge)

2006 Mirror, Mirror... (curtmetratge documental)

Crítiques:

"Una obra molt directa (...) Hi ha alguns moments, especialment en la tenaç interpretació de Gashi, que connecten amb un cru poder emocional".

Jessica Kiang: Variety

"Una anàlisi molt exacta sobre Kosovo (...) Basholli conserva un sentit d'intimitat que deliberadament amaga la importància dels assoliments de la seva protagonista".

Richard Whittaker: Austin Chronicle

 

Horari | 20:30

Preu | 5 €

Destinataris | Públic general

Organitza | Comissió BRAM!

Programa | BRAM! Mostra de Cinema. Edició 2022, cinema a Castellar i dia Internacional de les Dones - Edició 2022

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40