Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Participació

Presentació

La participació o implicació ciutadana és la incorporació, de forma transparent i ordenada, de les persones i la societat civil a la presa de decisions públiques, per tal d’apoderar-les. Juntament amb la transparència i l’obertura de dades, conforma el govern obert, una nova forma de governar que transforma la relació entre els ciutadans i les administracions. La participació ciutadana ens permet obtenir unes relacions transparents entre l’Administració i la ciutadania, i implicar la societat civil en els objectius col·lectius.

Amb la participació ciutadana deliberem, estructuradament, sobre qüestions d’importància estratègica relacionades amb les polítiques i els serveis públics. Així, la presa de decisions que afecten la gestió pública es veu enriquida per la visió dels ciutadans mateixos, tant a títol individual com a títol col·lectiu. La participació ciutadana i el govern obert serveixen per a una millor governança.

Amb l’Ordenança de participació ciutadana l’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania i les entitats un ampli ventall de canals i espais de participació per fer arribar les seves opinions i propostes i intervenir en la gestió del municipi.

El ric i divers teixit associatiu de Castellar del Vallès facilita també participar activament i implicar-se en la vida de la ciutat.

Espai de participació ciutadana

Processos participatius, trobades, debats, consultes, propostes... Ho trobareu tot a participacio.castellarvalles.cat la plataforma de participació de Castellar del Vallès.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40