Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Fotograma de "En un muelle de Normandía"

Diumenge 13 de març de 2022

Cinema

"En un muelle de Normandía"

VOSE

Títol original: Le Quai de Ouistreham

Any: 2021

Durada: 106 min

País: França

Gènere: Drama

Direcció: Emmanuel Carrère

Repartiment: Juliette Binoche, Didier Pupin, Emily Madeleine, Evelyne Porée, Hélène Lambert, Léa Carne, Louise Pociecka, Steve Papagiannis, Aude Ruyter, Jérémy Lechevallier, Kévin Maspimby, Faïçal Zoua, Arnaud Duval, Nathalie Lecornu, Joël Graindorge, Clémentine Tehua

Qualificació: no recomanada per a menors de 12 anys

Premis (2021):

Festival de San Sebastián: Premi del Públic al Millor film europeu

Sinopsi:

Marianne Winckler (Juliette Binoche), una reconeguda autora, decideix escriure un llibre sobre la precarietat laboral vivint aquesta realitat de primera mà. Per a això, ocultant la seva identitat, aconsegueix treballar netejant en un poble de Normandia, al nord de França, i descobreix una vida ignorada per la resta de la societat en la qual cada euro guanyat o gastat és important.

Malgrat la duresa de l'experiència, la solidaritat entre companys crea forts llaços d'amistat. L'ajuda mútua condueix a l'amistat i l'amistat a la confiança, però què passa amb aquesta confiança quan la veritat surt a la llum?

El director: Emmanuel Carrère

Escriptor, guionista i realitzador, Emmanuel Carrère (París, 1957) és diplomat per l'Institut d'Estudis Polítics de París. Va debutar com a crític de cinema en les revistes Positif i Télérama. El 1982 va publicar la seva primera obra, Werner Herzog, una monografia sobre aquest realitzador, i l'any següent va aparèixer la seva primera novel·la, L'amie du jaguar. El 1986 va publicar La moustache (El bigoti), que el 2005 ell mateix va adaptar al cinema. Autor de llibres com L'adversaire (L'adversari), Un roman russe (Una novel·la russa), Limónov o Ioga, enguany se li ha concedit el Premi Princesa d'Astúries de les Lletres. També ha dirigit el documental Retour à Kotelnitch (2004). Ouistreham, el seu segon film de ficció, va inaugurar la Quinzena de Realitzadors de Canes.

Filmografia

2021 En un muelle de Normandía

2005 La moustache

2003 Retour à Kotelnitch (documental)

Crítiques:

"Un retrat veraç d'aquesta tundra capitalista del primer món on la solidaritat obrera és l'única brasa d'humanitat que escalfa una mica".

Daniel De Partearroyo: Cinemanía

"Un retrat esquinçador i precís de la cara quotidiana de la precarietat laboral".

Eulàlia Iglesias: Fotogramas

 

Horari | 18:00

Preu | 5 €

Destinataris | Públic general

Organitza | Comissió BRAM!

Programa | BRAM! Mostra de Cinema. Edició 2022 i cinema a Castellar

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40