Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Fotograma de "Margalida"
Fotograma de "Margalida"

Dissabte 25 de febrer de 2023

Cinema

"Margalida"

Amb l'assistènvia de Constança Amengual i Francesca Mas, directores

Clica aquí per comprar l'abonament

Clica aquí per comprar entrades.

VO en català

Any: 2022

Durada: 60 min

País: Espanya

Gènere: Documental

Direcció: Constança Amengual i Francesca Mas

Premis (2022):

Atlàntida Film Fest: Escollida per a la Secció balear

Sinopsi:

Barcelona, 1975. El cantautor Joan Isaac compon la seva cançó més coneguda, “A Margalida”. És una cançó que parla d’una dona que va desaparèixer perquè quan tenia vint-i-un anys va perdre el seu amant. Era el jove anarquista Salvador Puig Antich, l’últim condemnat a mort per garrot a l’Espanya de Franco.

Margalida viu ara a Capdepera, Mallorca. Està jubilada i viu sola, a un pis vora la mar. Li encanta llegir, fer llargues passejades i quedar amb els amics. Un dia rep la crida d’un escriptor de Barcelona que la convida a anar a un homenatge a Salvador Puig Antich. Quaranta-cinc anys més tard, Margalida decideix reviure aquesta història. Després de molt de temps desapareguda, està preparada per fer front als fantasmes del passat i tancar les ferides que sempre l’han acompanyada. A mode de catarsi, es proposa fer un viatge físic i emocional a una època i a un món que ja no li pertanyen.

Les directores: Constança Amengual i Francesca Mas

Constança Amengual

El 2017 es gradua en Periodisme a la Universitat Complutense de Madrid i el 2021 obté el diploma en Cinema Professional al CEF Escola d'Arts Audiovisuals de Palma. Ha treballat en premsa, televisió i ràdio. Actualment, és redactora al programa cultural Entusiastes d'IB3 Ràdio i, com a freelance, du a terme els seus projectes audiovisuals personals. El 2019 crea la productora Novembre Films, amb la qual ha treballat en la codirecció i producció de la seva primera pel·lícula documental, Margalida. El 2021 estrena el seu primer curtmetratge de ficció, Marieta.

Francesca Mas

El 2014 es gradua en Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona i el 2017 obté un Màster en Estudis Cinematogràfics a la Universitat Lumière Lyon II, especialitzant-se en documental. Ha completat la seva formació amb tallers de realització de cinema documental (CEF Mallorca) i de muntatge documental i guió feminista (La Bonne). Actualment, treballa com a redactora per a diversos programes de ràdio i televisió per a la Televisió Pública de les Illes Balears, una feina que combina amb la creació audiovisual pròpia i, des del 2019, la gestació de la productora Novembre Films, des d’on ha codirigit i produït el seu primer llargmetratge documentalMargalida (2022). 

Filmografia conjunta

2022 Margalida

Crítiques:

“He vist el documental més emotiu de l'any. Es diu Margalida, projectat a l’Atlàntida FFM. La protagonista era la noia de Salvador Puig Antich abans de ser assassinat. Joan Isaac li va dedicar una cançó. Enhorabona a les seves directores i productores. Espero que estigui als Goya.”

Ramon Colom via Twitter (@RamonColom5)

Horari | 18:00

Destinataris | Públic general

Organitza | Comissió BRAM!

Programa | BRAM! Mostra de Cinema. Edició 2023

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40