Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Fotograma de "As bestas"
Fotograma de "As bestas"

Diumenge 5 de març de 2023

Cinema

"As bestas"

Clica aquí per comprar l'abonament 

 Venda online exhaurida. Només es vendran entrades a taquilla des de mitja hora abans de l'inici de la sessió en cas que s'alliberin abonaments.

VO en castellà, gallec i francès, subtítols en castellà

Any: 2022

Durada: 137 min

País: Espanya

Gènere: Thriller. Drama

Direcció: Rodrigo Sorogoyen

Repartiment: Denis Ménochet, Marina Foïs, Luis Zahera, Diego Anido, Marie Colomb, David Menéndez, Machi Salgado, José Manuel Fernández y Blanco, Federico Pérez Rey, Xavier Estévez, Gonzalo García, Luisa Merelas  

Qualificació: no recomanada per a menors de 12 anys

Premis (2022):

Premis Goya:  17 nominacions i premis a millor actor de repartiment (Zahera), so, direcció de fotografia, muntatge, música original, actor protagonista (Ménochet), guió original, direcció i pel·lícula

Premis César: Nominada a millor pel·lícula estrangera

Festival de San Sebastián: Premi del Públic - Millor film europeu

Festival de Tòquio: Millor pel·lícula, millor director i millor actor (Menochet)

Premis Feroz: Millor pel·lícula drama, actor de repartiment (Zahera) i música

Premis Forqué: Millor pel·lícula, millor actor (Denis Menochet)

Sinopsi:

Antoine i Olga són una parella belga que es va instal·lar fa temps en un poblet de l'interior de Galícia. Allà porten una vida tranquil·la fins que la seva negativa davant la implantació d'un parc eòlic al poble provoca una situació d'enfrontament amb els seus veïns, especialment amb els germans Anta.

El director: Rodrigo Sorogoyen

Rodrigo Sorogoyen (Madrid, 16 de setembre de 1981) va estudiar a la Escuela de Cinematografía de la Comunidad de Madrid (ECAM) i va començar a treballar des de molt jove com a guionista de sèries de televisió. Amb 25 anys va codirigir la pel·lícula 8 citas, i després va començar a treballar com a guionista i director a la productora Isla de Babel. 

Amb tres socis més, va crear Caballo Films el 2011, i va tirar endavant la pel·lícula Stockholm, una de les revelacions d’aquell l’any, per la qual va ser nominat al Goya en la categoria de millor director novell. El seu curtmetratge Madre va guanyar el 2017 el Premi del Públic al Festival de cine de Màlaga i ha obtingut més de 50 premis en diverses competicions, entre ells el Goya a millor curtmetratge de ficció. I també li va valer la nominació a l’Oscar en la categoria de millor curtmetratge. 

Amb El reino (2018) va guanyar els Goya a millor direcció i millor guió (juntament amb Isabel Peña) i la seva última pel·lícula, As bestas (2022), ha aconseguit 9 premis dels 17 a què optava en aquests mateixos guardons.

Filmografia

2022 As bestas 

2020 Antidisturbios (sèrie de televisió)

2019 Madre 

2018 El reino

2017 Madre (curtmetratge)

2016 Que Dios nos perdone 

2013 Stockholm 

2008 8 citas

Crítiques:

"Un dels cims del cinema espanyol d'enguany. (...) una impressionant primera part de suspens, intriga i molta, molta tensió (...) Si arribem a l'últim terç gairebé sense aire, Sorogoyen se supera en la segona part." 

Carlos Loureda: Fotogrames 

"Sorogoyen (...) converteix la seva pel·lícula en una obra sòlida, en una experiència incòmoda però altament emocionant. As bestas atrapa i no deixa escapar ningú." 

Àngel Quintana: Caiman

Horari | 17:30

Destinataris | Públic general

Organitza | Comissió BRAM!

Programa | BRAM! Mostra de Cinema. Edició 2023

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40