Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Imatge promocional de l'espectacle "L'enterrador".

Dissabte 13 d'abril

Teatre

"L'enterrador"

Clica aquí per comprar entrades.

*Després de la sessió de les 20 h es durà a terme un col·loqui

 

Teatro de dos

Un actor prepara el monòleg que representarà davant els espectadors d’aquí a pocs dies. L’ha escrit ell mateix a partir del que la seva família, nascuda al mateix poble que el personatge que interpreta (“l’enterrador”), li va explicar durant anys sobre ell i sobre el seu avi.

Avui ha anat al teatre a assajar sol, hores abans de l’assaig previst, i a fer un passi de l’obra. El personatge que interpreta ha d’enterrar, com cada dia, els afusellats que han portat al cementiri. Entre els cadàvers d’aquell dia reconeix un amic, també veí del poble, que ell creia mort al front. Amb ell es desfoga explicant-li la seva situació i el que està fent, posant en risc la seva vida, per ajudar els familiars dels afusellats a localitzar el lloc on els ha enterrat i poder identificar-los quan l’ocasió ho permeti.

L’assaig s’interromp diverses vegades: trucades telefòniques del director del muntatge i trucades a la seva mare, la qual, a causa de l’actual deteriorament de la seva memòria, sostindrà alguns detalls diferents respecte als que ell creia saber sobre el seu avi i l’amic mort de l’enterrador. Una versió que li farà sobtar de quina és realment la veritat sobre ells.

Una obra teatral de ficció que es basa lliurement en les vivències de diverses persones, entre elles les de Leoncio Badia Navarro, conegut també com “l’enterrador de Paterna”. L’espectacle pretén ser també un homenatge a totes les persones, en molts casos herois anònims, que amb la seva determinació van deixar testimoni d’humanitat i dignitat enmig de l’horror i la barbàrie de la Guerra Civil i la postguerra.

 

Actor i productor

Pepe Zapata

 

Dramatúrgia i direcció

Gerard Vázquez

 

Assessorament espai escènic i il·luminació

Ignasi Camprodon

 

Nana

Composta per Gerard Vázquez, interpretada per Alba Carmona, guitarra i arranjaments de guitarra per Jesús Guerrero i mescles i masterització de Juan Casanovas

 

Dossier pedagògic

Jordi Barra

 

Fotografia

David Ruano

 

Edició fotografia

Yulia Evseeva

 

Vídeo

David Valdivia (Volarás Volarás)

 

Disseny gràfic

Satur Herraiz

 

Tècnic de companyia

Pol Zapata

 

Producció executiva i artística

Montse Enguita

 

Durada

70 min

 

Horari | A les 18 i a les 20 h

Preu | Entrada general, 16 €; Entrada anticipada, 13 €; Majors de 65 anys i Menors de 25 anys, 13 €; Família nombrosa i monoparental, 12 €; Persones amb discapacitat, 10 €; Grups +10, 10 €

Destinataris | Públic general

Organitza | Ajuntament

Programa | Temporada de teatre i música gener-maig 2024

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40