Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Imatge promocional de les jornades.
Imatge promocional de les jornades.

Dimarts 5 de març

Jornada/Seminari

5es Jornades d'Infància, Adolescència i Educació: La violència sobre la infància i l'adolescència

Inscriu-t'hi CLICANT AQUÍ.

Programa - dimarts 5 de març de 2024:

De 9.00 a 9.15 h

Benvinguda i presentació

De 9.15 a 11.15 h

"La Llei Orgànica 8/2021, de 4 de juny, de protecció integral a la infància i l’adolescència davant de la violència", a càrrec d’Almudena González, coordinadora Clínica Jurídica per a la Protecció de la Infància y Adolescència a la Universitat de Barcelona i jurista especialitzada en infància i adolescència en risc i/o víctima de violència a l’Administració Pública. La conferència té com a objectiu donar a conèixer els aspectes claus del marc normatiu que regula l’atenció i protecció, integral i efectiva, de la infància i adolescència en risc i/o víctima de qualsevol forma de violència.

D'11.15 a 11.45 h

Pausa-cafè.

D’11.45 a 12.45 h

"L’estat actual de la violència contra la infància i l’adolescència a Catalunya. Com generar espais segurs i protectors per a Infants i Adolescents", a càrrec de Marta Giménez-coral Mompart, tècnica de protecció infantil de Save The Children. La conferència analitzarà les dades dels últims informes de la organització amb l’objectiu de comprendre millor l’abast i les dimensions d’aquesta problemàtica. A continuació, es compartiran les estratègies alineades amb la LOPIVI per fomentar entorns segurs i protectors que garanteixin el benestar dels infants i adolescents, segons el model i l’experiència de Save the Children.

De 12.45 a 13 h

"Les funcions dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Castellar del Vallès en situacions de violència contra els infants i adolescents", a càrrec de tècniques de Serveis Socials de l’Ajuntament de Castellar del Vallès. Presentació del procés d’intervenció dels professionals dels Serveis Socials: detecció, valoració i intervenció, amb la finalitat de garantir la millor protecció als infants i adolescents víctimes de violència.

De 13 a 13.30 h

"La missió de l’EAIA i la DGAIA per a la protecció dels infants i adolescents que viuen situacions de violència", a càrrec de Sara Gironès, cap d’atenció a la Infància i l’Adolescència de l’EAIA del Vallès Occidental, i de Montse Martí, cap de secció del Servei Barcelona Comarques de la DGAIA. La conferència permetrà conèixer els protocols, mesures i altres mecanismes de gestió coordinada i en col·laboració entre diferents administracions i professionals implicats en la sensibilització, prevenció, detecció, protecció i reparació de la violència en infants i adolescents.

De 13.30 a 13.45 h

"Estratègia Barnahus per a l’abordatge integral dels abusos sexuals contra la infància i l’adolescència", a càrrec d'Eva Irazola, tècnica de l’Estratègia Barnahus SAIA, i Mariona Auradell, responsable de la Barnahus Terrassa. Barnahus és un model d’atenció integral a infants i adolescents que han patit abusos sexuals que es caracteritza per reunir a un equip multidisciplinar de professionals sota el mateix sostre amb l’objectiu d’evitar la revictimització dels infants i adolescents i proporcionar tota l’atenció necessària en un espai únic, i amb una única porta d’entrada.

De 13.45 a 14 h

Debat i cloenda.

De 17.30 a 19.30 h

"Detecció, actuació i prevenció dels maltractaments i abusos sexuals a infants i adolescents", a càrrec de Pilar Polo, psicòloga i responsable de les relacions institucionals de la Fundació Vicki Bernadet. La conferència aportarà recursos per detectar i reaccionar davant de situacions abusives vers la infància i adolescència i algunes consideracions bàsiques que cal tenir en compte per a una prevenció i atenció adequada de l’abús sexual infantil.

Horari | De 9 a 14 h i de 17.30 a 19.30 h

Destinataris | Infància i adolescència i Joventut

Organitza | Ajuntament

Lloc | Sala d'Actes d'El Mirador

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

CercadorPeu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40