Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Fotograma de "Pobres criaturas"

Diumenge 3 de març

Cinema

"Pobres criaturas"

Clica aquí per comprar entrades

Versió original subtitulada en castellà

Any: 2023

Durada: 141 min

País: Irlanda, Regne Unit, Estats Units

Gènere: Ciència ficció. Drama. Comèdia.

Direcció: Yorgos Lanthimos

Repartiment: Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Ramy Youssef, Christopher Abbott, Jerrod Carmichael.

Qualificació: no recomanada per a menors de 16 anys

Premis (2024)

Premis Oscar: 11 nominacions, incloent-hi millor pel·lícula, millor direcció (Yorgos Lanthimos) i millor actriu principal (Emma Stone)

Globus d’Or: premi a millor pel·lícula comèdia o musical i millor actriu principal en comèdia o musical (Emma Stone). 7 nominacions

Premis BAFTA: guanyadora del premi a millor actriu (Emma Stone), millor disseny de producció, millor disseny de vestuari, millor maquillatge i perruqueria i millors efectes especials visuals, i 6 nominacions més, incloent-hi millor pel·lícula i millor film britànic.

Festival de Venècia (2023): guanyadora del Lleó d’Or a millor pel·lícula

Sinopsi

La Bella Baxter és una jove reviscuda pel brillant i poc ortodox científic Dr. Godwin Baxter. Sota la protecció de Baxter, la Bella està ansiosa per aprendre. Famolenca de la mundanitat que li falta, la Bella s'escapa amb en Duncan Wedderburn, un sofisticat i pervers advocat, en una aventura vertiginosa a través dels continents. Lliure dels prejudicis de la seva època, la Bella es torna ferma en el seu propòsit de defensar la igualtat i l'alliberació.

Crítiques

"És necessari lloar la composició sublim de l'Emma Stone (...) un còctel explosiu de comèdia excèntrica, relat fantàstic i vindicació feminista (...) Visualment, el film és d'un barroquisme "abracadabrant".

Jordi Batlle Caminal: Diario La Vanguardia

"Magnífica pel·lícula (...) que protagonitza amb una força kamikaze la genial Emma Stone. En termes audiovisuals, Pobres criaturas és un repte sublim tant pels sentits com per l'intel·lecte."

Manu Yáñez: Fotogramas

"Una exuberant apologia feminista que fa boom. Una gloriosa contradicció que fa saltar pels aires tots els debats de gènere amb una Emma Stone perfecta i salvatgement lliure."

Luis Martínez: Diario El Mundo

"Una pel·lícula extraordinària, tan radical com divertida, tan creativa com precisa (...) potser, la pel·lícula més subversiva de Lanthimos, i això és molt dir sobre el director de Canino i Langosta (...) la millor interpretació de Stone de tota la seva carrera."

Nando Salvá: Diario El Periódico

"Lliure, salvatge (...) El millor de la pel·lícula: la perfecta comunió entre Stone i Lanthimos, i la felicitat creativa que emana de cada una de les seves decisions estètiques i narratives."

Sergi Sánchez: Diario La Razón

El director: Yorgos Lanthimos

Giórgos Lánthimos, nascut a Atenes, va estudiar direcció de cinema i televisió a l’Escola de Cinema d’aquesta ciutat grega. És un director i guionista conegut per la seva mirada distintiva en el cinema contemporani. La seva obra, caracteritzada per un estil únic i sovint surrealista, ha deixat una empremta significativa en l'escena cinematogràfica mundial.

Lánthimos va començar la seva carrera al cinema a principis de la dècada dels 2000, i va guanyar reconeixement al seu país natal amb les primeres pel·lícules. El salt a la fama internacional va arribar amb Canino (2009), una obra cinematogràfica surrealista que explorava l'alineació i el control social a través de la història d'una família disfuncional. La pel·lícula va ser nominada a la Palma d'Or del Festival de Cinema de Canes i va establir Lanthimos com un cineasta innovador.

No obstant això, va ser la pel·lícula Langosta (2015) la que va consolidar la seva posició en l'escena cinematogràfica global. És una comèdia negra distòpica, protagonitzada per Colin Farrell i Rachel Weisz, que la crítica va aclamar per l’originalitat i l’aguda sàtira de les normes socials i les relacions amoroses. La pel·lícula va ser nominada a la Palma d'Or a Canes i li va valer a Lanthimos la seva primera nominació a l'Oscar a millor guió original.

El director grec va continuar acumulant èxits amb El sacrificio del ciervo sagrado (2017), una pel·lícula psicològica i pertorbadora que va rebre el premi a millor guió a Canes.

El 2018, el director va aconseguir nous reconeixements amb La favorita. Aquest film històric protagonitzat per Olivia Colman, Rachel Weisz i Emma Stone va suposar una fita en la seva carrera. La cinta va ser aclamada per la crítica i va rebre múltiples premis, incloses deu nominacions als Premis Oscar. Colman va guanyar el premi a millor actriu.

En Giórgos (o Yorgos) Lanthimos, amb l'enfocament provocador i habilitat per desafiar les convencions cinematogràfiques, ha deixat una empremta indeleble en la indústria del cinema. La capacitat per combinar el surrealisme amb la visceralitat, la destresa per extreure actuacions memorables dels seus actors i l’aguda observació de la condició humana lli han assegurat un lloc entre els directors més influents i originals de la seva generació. La seva obra continua sent objecte d'anàlisis i admiració en l'escena cinematogràfica mundial.

Filmografia

2024 Kind of Kindness (pendent d’estrena)

2023 Pobres criaturas

2022 Bleat (curtmetratge)

2019 Nimic (curtmetratge)

2018 La favorita

2017 El sacrificio del ciervo sagrado

2015 Langosta

2013 Necktie (curtmetratge)

2011 Alps

2009 Canino

2005 Kinetta

2002 Uranisco Disco (curtmetratge)

2001 My best friend 

 

Horari | 20:30

Preu | Entrada individual: 5 €

Destinataris | Públic general

Organitza | Comissió BRAM!

Programa | BRAM! Mostra de Cinema 2024

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

CercadorPeu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40