Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Cartell del BRAM! 2024.
Cartell del BRAM! 2024.

El cartell del BRAM! 2024

Bram!16 - 2024

Mirada crítica

Vivim pendents del mòbil. Les xarxes ens bombardegen amb imatges i contingut. El mirem, però no el veiem. Cada vegada més consumim entreteniment sense reflexió.

Adquirim consciència del món que ens envolta a través dels sentits. És natural pensar que l'ull és com una càmera de vídeo que retrata la realitat. Però quan mirem alguna cosa, l'ull i el cervell no ens donen una simple imatge del que veiem sinó que interpreten aquesta visió perquè puguem percebre el món.

El cinema és una eina clau per aprofundir i empatitzar a través de la consciència social. El coneixement i la reflexió són aspectes bàsics en la comprensió i el tractament del que ens envolta. La mostra de cinema social de Castellar aconsegueix aquesta capacitat de sensibilitzar-nos i apropar-nos a aquestes realitats. Les pel·lícules del BRAM! entren per la vista i aporten una nova mirada que sovint activa un mecanisme intern imprescindible per a l'educació, la consciència i el canvi social.

El que hi veiem ens pot donar eines per mirar dins nostre i poder canviar el punt de vista que tenim sobre allò que ens rodeja i que habitualment no observem.

La imatge d'aquest any gira sobre aquest concepte. El cap d'una silueta sense gènere (espectadors) ocupa la part central. Col·loquem un ull en el lloc que ocupa el cervell com a metàfora de ment desperta i oberta a noves maneres de pensar i veure el món. Realitzat amb una tècnica manual per reforçar el concepte material en contraposició al digital. Tractament auster de formes que combina només tres colors per donar més èmfasi i claredat al missatge.

L'ull com a instrument per obrir la ment, adquirir coneixement i enriquir l'ànima.

Carles Martínez Calveras

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40