Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Itineraris urbans

Presentació

Nucli antic:

Un passeig pel centre històric ens permetrà comprovar que alguns carrers encara mantenen el seu atractiu. Destaquen el carrer Major, el de Sant Iscle, el de Sant Llorenç, el Puig de la Creu, Mina o de les Roques. També hi trobem la plaça Vella i la plaça de Lluís Companys.

Dins el nucli antic, l’edifici més emblemàtic és l’Església de Sant Esteve, de finals del segle XIX i estil neogòtic. També hi podem trobar el Palau Tolrà, seu de l’Ajuntament que conté uns jardins 

Plaça Major:

La plaça Major és la plaça principal del poble i punt de referència dels castellarencs i, per tant, acull diverses activitats i festes populars. És un espai on trobem el nou Mercat Municipal i diversos equipaments culturals, com l’Auditori i l’Ateneu. A la part antiga, destaca la font monumental de la plaça.

Eixample:

La zona de l’Eixample és avui un espai amb molta vida, on conflueixen habitatges, comerços, equipaments i espais públics.

Els carrers de Sala Boadella, Montcada o l’avinguda de Sant Esteve han esdevingut nous eixos comercials de la vila. La plaça del Calissó, la plaça de Catalunya i la plaça d’Europa també són espais amb molta vitalitat social i comercials.

Distribuïts per tot el municipi, trobem equipaments diversos com la Biblioteca, la Ludoteca, el Casal Catalunya, o dins l’àmbit esportiu: la piscina coberta, tres pavellons poliesportius, el  camp de futbol o les pistes d’atletisme.

 

Espai Tolrà:

Si la plaça Major és el centre històric, l’altre gran punt de vida del municipi és l’Espai Tolrà. Disposa d’una gran plaça lúdica, la plaça de la Fàbrica Nova, i un recinte cobert que permet acollir tot tipus d’activitats recreatives i fires.

Molt a prop de l’Espai Tolrà trobem equipaments d’oci com el de Can Turuguet.

Altres espais públics:

Si el que voleu és gaudir de l’espai verd ben a prop del nucli urbà, us recomanem altres espais, com el parc de Colobrers, una façana verda propera al Pla de la Bruguera, el parc de Canyelles, darrere l’església, o la plaça de la Miranda, amb un magnífic mirador sobre l’antiga fàbrica de Can Barba.

Si ho voleu, també podeu recórrer diverses escultures situades en espais públics de la vila.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Més informació

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40