Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Aprendre

Guia de recursos de prevenció de violències

El present espai de recursos de prevenció de violències és un espai concebut per a l'intercanvi de recursos, projectes, tècniques i activitats que abordin i treballin amb joves i infants la prevenció de la violència i la promoció de la convivència.

Aquest espai està adreçat a professionals, entitats i qualsevol persona interessada en aquesta qüestió que vulgui donar a conèixer eines que està portant a terme sobre la prevenció i la promoció de la convivència, i alhora vulgui conèixer altres iniciatives que altres professionals i ciutadans estan realitzant o han portat a terme.

Hem recollit algunes accions que podreu consultar, però aquest espai anirà creixent i modificant-se a partir de les aportacions dels seus propis usuaris.

D'on ve aquesta idea?

Des de l'any 2006 al municipi de Castellar del Vallès s'està portant a terme una experiència pilot: El projecte de prevenció de violències que afecten als joves. Aquest projecte pretén portar a terme en el municipi accions que desenvolupin iniciatives comunitàries que treballin la prevenció a diferents nivells: Prevenció primària, secundària i terciària.

Les línies d´intervenció que en l´actualitat es planteja aquest projecte són el resultat d'un procés que diferents professionals municipals i d´altres institucions han proposat.

Aquestes línies d'intervenció van des de la millora de la intervenció quan es produeix una situació de violència (prevenció terciària), passant per actuacions formatives que treballen des de la prevenció de conflictes i els valors de convivència (prevenció secundària), fins a actuacions de sensibilització (prevenció primària). Considerant que qui pot intervenir són les institucions, les entitats (associacions esportives, culturals, AMPES i grups, el jovent, els nens i nenes, les escoles i les famílies), i que han de servir per donar eines, recursos i serveis de prevenció i d´atenció en matèria de violència a la comunitat.

Una de les accions que es van proposar relacionada amb la prevenció primària és millorar l'intercanvi d´informació sobre recursos que ja s'estan portant a terme en aquesta qüestió i que poden ser igualment útils per a altres professionals, serveis o entitats.

En definitiva, una eina útil i de fàcil utilització que pugui recollir recursos: Projectes i programes, activitats i tècniques que treballin amb els joves i infants la prevenció de l'ús de la violència. Eines que ja estan funcionant al municipi.

En el desenvolupament d'aquesta idea han participat: El Servei Educatiu del Vallès Occidental VIII, el Punt d'Informació Juvenil, la Regidoria d'Educació i el Projecte de prevenció de violències que afecten als joves.

Actes celebrats

Divendres 27 de novembre de 2009
Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40