Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

De 3 a 12 anys

Educació infàntil i primària

El segon cicle d'educació infantil comprèn l'etapa dels 3 als 5 anys. Encara no és una etapa obligatòria, però s'aconsella la seva escolarització.L'infant passa a formar part d'una comunitat educativa més àmplia, l'escola, que fa una funció de suport i cooperació educativa amb la família. D'altra banda, l'educació primària abarca des dels 6 anys fins als 12 anys. Les seves finalitats bàsiques són proporcionar a l'alumnat un marc d'aprenentatges instrumentals per desenvolupar les capacitats de sociabilitat, de relació i de descoberta del seu entorn.

A Castellar hi ha vuit centres on s'imparteixen el segon cicle d'educació infantil i l'educació primària, sis de públics i dos de concertats.

En els diferents centres públics, anomenats ESC (escola), l'ensenyament obligatori és gratuït per a les famílies perquè està finançat completament pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L'AMPA organitza i gestiona diferents serveis (menjador, llibres, material, guarderia i activitats extraescolars) per als seus associats, els quals han d'abonar una quota.

En els dos centres concertats, l'ensenyament obligatori és gratuït perquè està finançat completament pel Departament d´Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, però les famílies contribueixen al pagament d'activitats educatives complementàries que reben els alumnes. Ambdós centres també ofereixen el servei de menjador i organitzen activitats extraescolars.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40