Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Espais naturals

El camí del riu

El camí del riu transcorre paral·lel al Ripoll amb continuïtat al llarg dels sis municipis riberencs de la comarca del Vallès Occidental, des del seu naixement a Sant Llorenç Savall, passant per Castellar del Vallès, Sabadell, Barberà del Vallès i Ripollet fins a Montcada i Reixac, on desemboca al Besòs.

El camí del riu és l'eix de relació entre les diferents àrees d'estada, espais d'interès natural, així com del patrimoni industrial, històric i cultural. Alhora també enllaça amb un conjunt de camins transversals que donen accés als nuclis urbans, convertint-se en un itinerari d'interès paisatgístic i de lleure.

El recorregut ens permetrà observar al llarg dels quaranta quilòmetres del riu, els canvis en la seva morfologia, des d'entorns més naturals fins a la canalització en alguns trams urbans.

El mes de juliol de 2008 ha finalitzat la senyalització vertical del camí del riu, amb un total de 48 senyals verticals que reforcen la senyalització horitzontal existent. En el terme municipal de Castellar del Vallès se n'han col·locat 23, 11 de les quals estan situades dins de l'àmbit del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, on s'ha respectat el model de senyalització pròpia. Les 12 senyals restants s'han emplaçat fora de l'àmbit del Parc Natural, on s'ha realitzat una identificació unitària del sender tot i la seva integració al les del Vallès Natural.

La senyalització del camí del riu forma part del projecte "FIL: el riu com a fil de la vida" dins de la iniciativa comunitària INTERREG IIIB, que s'inscriu en el programa MEDOCC, amb participació dels sis municipis riberencs, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i el finançament de la Diputació de Barcelona a través de l'Oficina Tècnica de Turisme. Dins d'aquest projecte també es va elaborar un plànol del camí del riu a escala 1:30.000, que inclou també els camins del Vallès Natural i els de gran recorregut.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40