Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El Dia Internacional del Llibre Infantil, l'any 2009
El Dia Internacional del Llibre Infantil, l'any 2009

La Biblioteca Antoni Tort celebrarà dilluns el Dia Internacional del Llibre Infantil

Dijous 8 d'abril de 2010

La Biblioteca Antoni Tort celebrarà el proper dilluns, dia 12 d’abril, el Dia Internacional del Llibre Infantil, en què es commemora l’aniversari del naixement de l’escriptor Hans Cristian Andersen.

Per celebrar aquest dia, la Biblioteca acollirà a les 18 hores la lectura del manifest del Dia Internacional del Llibre Infantil, un text que enguany porta el lema “Un llibre t’espera: cerca’l”, i que llegiran Aïna Muñoz i Raquel Andreu, dues alumnes de 9 anys del CEIP Bonavista.

A continuació es llegiran diversos poemes i escrits fets per nens i nenes que són usuaris de la Biblioteca. La convocatòria per poder llegir escrits propis el proper dilluns encara és oberta. Hi poden participar tots els infants d’entre 7 i 12 anys, que tenen temps de fer arribar els seus escrits a la Biblioteca fins avui mateix, dia 8 d’abril, indicant el seu nom complet i un telèfon de contacte. Fins al moment, els escrits que es llegiran són El pastor i l’ovella, de Laia Bella Novella, Zona horària: tres hores, de Vinyet Maldonado i Anna Luque, Poema d’animals, d’Anna Garcia Hernández, Jo visc a Castellar, de Meritxell Garcia, i El dimoni i l’àngel, de Marta Cano Font.

El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT), junt amb les seccions de l’Organización Española para el Libro Infantil (OEPLI) de Madrid, Galícia i el País Basc, s’encarrega a l’Estat Espanyol de la celebració d’aquest Dia, que habitualment té lloc el 2 d’abril. Aquesta celebració es va iniciar l’any 1967 promoguda per l’International Board on Books for Young People (IBBY), i cada any un dels països membre d’aquesta organització, de la qual forma part el ClijCAT, és l’escollit per elaborar el cartell i el missatge internacional.

Aquest 2010, ha estat la secció d’Espanya d’IBBY qui ha preparat i editat el cartell i el missatge. El cartell és creació de Noemí Villamuza, mentre que el missatge del manifest és d’Eliacer Cansino. El Manifest ha estat traduït al català per Ricard Bonmatí, a l’euskera per Nagore Tolosa i al gallec per Ánxela Gracián.

La commemoració del Dia Internacional del Llibre Infantil se celebra enguany per 3a vegada a la Biblioteca Antoni Tort, emmarcada dins el paquet de propostes del 25è aniversari de la creació d’aquest servei.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40