Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Operaris treballant a la franja de Can Font.
Operaris treballant a la franja de Can Font.

L’Ajuntament porta a terme diverses actuacions de prevenció d’incendis

Dimecres 25 de gener de 2017

Durant el final de 2016, s’han executat tasques d’arranjament de camins i manteniment de franges de protecció perimetral

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha executat durant el mes de desembre diverses tasques d’arranjament de camins i manteniment de franges de protecció perimetral, com a actuacions de prevenció d’incendis.

Així, d’una banda, el consistori ha impulsat els treballs de manteniment de les franges de les urbanitzacions de Can Font-Ca n’Avellaneda i El Balcó de Sant Llorenç, amb l’objectiu de mantenir una zona de baixa combustibilitat de 25 metres d’amplada a comptar des del perímetre exterior de les parcel·les urbanes.

Les feines, que ha dut a terme l’empresa Treballs Forestals Presegué després de guanyar un concurs per l’import de 59.801 euros (IVA inclòs), han consistit a mantenir net el sotabosc i la superfície arbòria aclarida, afavorint la substitució progressiva del pi blanc per alzines i roures. A més, les darreres setmanes s’han realitzat tasques d’extracció de peus especials amb el suport de grues i trepadors. En total, l’actuació ha abastat 43,5 hectàrees de massa forestal.

Per finançar l’execució de les franges, i en compliment a la Llei de prevenció d’incendis 5/2003 que estableix que totes les tasques de prevenció d’incendis de les urbanitzacions les hauran d’assumir els propietaris inclosos dins els perímetres de les franges, l’Ajuntament va començar a aplicar l’any 2005 una taxa als propietaris de les urbanitzacions. El consistori assumeix el cost d’execució i el manteniment de la franja i, a través de la taxa, els propietaris retornen l’import que els pertoca.

Camins de diferents sectors del municipi

Pel que fa als camins, s’han dut a terme diverses actuacions de manteniment. Així, d’una banda, l’ADF de Castellar va finalitzar l’any passat els treballs inclosos en el Pla de Prevenció d’Incendis, unes obres que financen la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament castellarenc. Dels 22.059 euros que han costat els treballs, l’ens provincial n’ha subvencionat el 80%, mentre que l’Ajuntament n’ha aportat el 20% restant. Enguany s’ha actuat en un total de 16,7 quilòmetres de cinc camins: el del Puig de la Creu pel Sot de Goleres, el de La Salut, el de la carena de Puigverd, el de la B-124 a la Font del Plàtan i Cadafalc i el de la Serra de Pinós.

D’altra banda, els Ajuts a la Gestió Forestal Sostenible han permès també que l’ADF portés a terme la pavimentació d’un tram de 125 metres del camí del Puig de la Creu, i una actuació de manteniment del ferm i la vegetació del voral en 2,75 km del camí de Can Sallent a Can Font, a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals i a Can Messeguer. Les obres, que han costat 23.470 euros, s’han realitzat amb una subvenció de la Generalitat, que ha finançat el 57% de l’import, i amb l’aportació del 43% restant per part del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Finalment, el consistori ha finançat al 100% els 3.980 euros d’una actuació de manteniment del camí d’emergència de la urbanització El Balcó de Sant Llorenç. Els treballs han consistit en el repàs del ferm del camí i l’estesa de grava per neutralitzar les fangueres que es formen en determinats punts. Cal assenyalar que, en aquest cas, l’obra no es donarà per finalitzada fins que es faci la millora de la vorada de l’entrada al camí des del carrer dels Bullidors.

Totes les obres d’arranjament de camins forestals les ha dut a terme l’empresa Excavacions Duocastella, SL.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40