Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2021

Del 20 de novembre al 28 de novembre

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. 

Una Setmana Europea per:

  • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
  • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.
  • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
  • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

La 13 edició tindrà lloc del 20 al 28 de novembre de 2021 i el dia temàtic posa el focus en el binomi comunitat circular, comunitat sostenible, treballem plegats per un planeta residus zero!

Enguany s'ha creat un portal interactiu de recursos virtuals que és un esforç compartit entre l'Agència de Residus de Catalunya, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona, amb la coordinació de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. 

En total, el portal recull més de 40 recursos virtuals entre infografies, vídeos, reptes, webinars i l'estrena d'una websèrie de 13 capítols. 

El portal està plantejat no només com un catàleg de recursos sinó com una narració que permet entendre la problemàtica dels residus i la importància de la prevenció dels residus a mida que anem descobrint el conjunt de recursos (sigui per temes o per tipus d'activitats).

 

Entre d'altres, destaquen les propostes següents:

D'altra banda, també podeu participar al taller "La moda que incomoda", sobre com reduir els residus tèxtils, que tindrà lloc a la vila el dimecres 24 de novembre i que arriba de la mà del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

Actes celebrats

Dimecres 24 de novembre
Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40