Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Ignasi Giménez
Ignasi Giménez

Benvinguda de l'alcalde

Riure és molt important per a la nostra salut mental i física. Sabíeu que cada riallada posa en funcionament prop de 400 músculs i fa que entri el doble d’oxigen als pulmons? Està demostrat que el riure rejoveneix, elimina l’estrès i alleugera la depressió. I qui ens fa riure? Doncs els pallassos. Ja ho deia Groucho Marx, que no era metge però que ha estat un dels còmics amb major enginy de la història: “Els pallassos funcionen com les aspirines, però són el doble de ràpids”.

Malauradament, a mesura que ens anem fent grans, perdem l’hàbit de riure. Les preocupacions, les responsabilitats, les dificultats per arribar a final de mes ens tornen cada vegada més malhumorats. He llegit en algun lloc que un nen de menys de sis anys riu unes 300 vegades al dia, mentre que un adult no arriba, en el millors dels casos, a les cent. Això no pot ser, i us proposo una teràpia de xoc: la Setmana del Pallasso de Castellar del Vallès.

Estem a punt d’encetar una nova edició de la Setmana del Pallasso i no podem desaprofitar aquesta oportunitat. Vull invitar-vos a gaudir de tots els espectacles que s’han organitzat i a participar, petits i grans, de la festa.

La Setmana del Pallasso va néixer per reivindicar la figura d’aquests entranyables personatges. Moltes vegades utilitzem la paraula pallasso en la seva accepció pejorativa per desprestigiar o insultar una persona. És tremendament injust, el pallasso simbolitza la pau, la bondat, la tendresa i la sensibilitat, entre moltes altres coses. M’agrada recordar les paraules d’un dels pallassos més universals, el català Charlie Rivel, quan deia: “Sóc un pallasso i la meva missió és convertir la tristor humana en alegria”.

Després de set edicions hem aconseguit que la Setmana del Pallasso sigui un referent de la nostra vila. Cal destacar que això ha estat possible gràcies a la dedicació i la perseverança de moltes persones, especialment a la Xarxa i a Gabi Ruiz, que han convertit la Setmana del Pallasso en una fita ineludible.

Comença la Setmana del Pallasso. És hora de gaudir i riure.

Ignasi Giménez

Alcalde

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40