Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat entre Generacions
Imatge de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat entre Generacions

Una dotzena d’activitats commemoraran a Castellar aquest mes d’octubre l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu

Dilluns 1 d'octubre de 2012

Xerrades, concerts, sortides i projeccions de cinema, entre les propostes programades

Castellar del Vallès s’ha adherit aquest 2012 a la celebració de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat entre Generacions amb la programació d’una dotzena d’activitats a càrrec de l’Ajuntament i de diferents entitats de la vila.  

L’objectiu principal d’aquesta proposta, que inclou, entre d’altres, xerrades, concerts, sortides i projeccions de cinema, és sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de fer accions i projectes que afavoreixin la qualitat de vida i la seguretat de les persones grans, així com la seva participació en la societat.

Xerrades

El programa d’activitats començarà avui mateix, dia 1 d’octubre, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran, amb una xerrada a càrrec de la psicopedagoga Tere Abellán que porta per títol “Envellir activament, una etapa més”. La conferència tindrà lloc a les 18 hores a la Sala de Petit Format de l’Ateneu.

També s’han inclòs en la programació d’activitats dues conferències obertes a tota la ciutadania del curs 2012-2013 de l’Aula d’Extensió Universitària per a gent gran. La primera de les xerrades porta per títol “La doble crisi” i anirà a càrrec del notari Juan López Burniol el proper dimarts 9 d’octubre, a les 18 hores, a l’Auditori Municipal Miquel Pont. Al mateix espai i a la mateixa hora se celebrarà dimarts 23 d’octubre la xerrada “La importància de l’alimentació, la respiració i el pensament”, que anirà a càrrec de la Dra. Maria Teresa Guardiola.

Música, cinema i teatre

La música, el cinema i el teatre també tindran cabuda en la programació d’actes de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat entre Generacions. Així, dissabte, dia 6 d’octubre, a les 18 hores, s’ha programat una exhibició de ball i cant a la Sala Blava de l’Espai Tolrà, que anirà a càrrec d’Aires Rocieros Castellarencs, L’Alegria del Casal i l’Associació Pas de Ball.

També s’ha previst, per al dissabte 27 d’octubre, a l’Auditori Municipal Miquel Pont, una cantada a càrrec de la Coral Sant Josep i el grup de cant del Casal Catalunya, que començarà a les 18 hores.

Pel que fa al cinema, s’ha previst la projecció dels films El exótico hotel Marigold, diumenge 14 d’octubre, i Lugares Comunes, diumenge 28 d’octubre. La primera és una proposta del Club Cinema Castellar Vallès, mentre que la segona projecció està organitzada per l’Ajuntament de la vila. El preu de l’entrada general per a cadascuna de les dues pel·lícules és de 4 euros, mentre que les persones majors de 60 anys hauran de pagar 2 euros i poden obtenir entrades anticipades a la Regidoria de Gent Gran.

D’altra banda, diumenge 21 d’octubre, l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Associació de Jubilats i Pensionistes, ha organitzat la representació de l’espectacle teatral Pitonissa, no m’enredis, que anirà a càrrec del grup de teatre del Casal Catalunya. La proposta tindrà lloc a les 18 hores l’Auditori Municipal Miquel Pont.

Caminades saludables

Una altra de les propostes commemoratives de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu és la primera caminada del cicle Vine i Camina +60 del curs 2012-2013, que tindrà lloc dijous dia 11 d’octubre i que portarà els assistents a visitar la Vall d’Horta. La sortida es farà a les 9 hores des del Mercat Municipal. Les inscripcions, que estaran obertes els dies 8 i 9 d’octubre a la Regidoria de Gent Gran, de 9 a 12 hores, tenen un preu de 2 euros i inclouen l’anada i trobada en transport.

També s’ha inclòs en aquest cicle d’activitats un itinerari de 2,6 km que portarà els assistents per diversos indrets de la perifèria del nucli urbà dimecres 24 d’octubre. En aquesta ocasió, la sortida es farà des de l’Àrea Bàsica de Salut, a les 9.30 hores.

Festa de la Vellesa i activitats gratuïtes al Casal Catalunya

La programació d’activitats es tancarà dissabte dia 3 de novembre amb la Festa de la Vellesa, que tindrà lloc durant tot el matí al Recinte Firal de l’Espai Tolrà i a la tarda a l’Auditori Municipal Miquel Pont. La Festa inclourà diverses activitats organitzades per l’Associació de Jubilats i Pensionistes.

D’altra banda, cal assenyalar que la Regidoria de Gent Gran promou durant aquest mes d’octubre que les persones majors de 60 anys que així ho vulguin podran provar de manera gratuïta dues noves activitats que es duran a terme aquest curs al Casal Catalunya. Així, d’una banda, es podrà provar l’activitat “Pilates” tots els dilluns i dimecres de 15.30 a 16.30 h o de 16.30 a 17.30 h. També s’obrirà a la participació de tothom el “Gimnàs de recuperació funcional”, una activitat que s’ha previst els dimarts de 10 a 11.30 hores, d’11.30 a 13 hores, de 15.30 a 17 hores i de 17 a 18.30 hores.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40