Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge del públic al concert de Joan Dausà.
Imatge del públic al concert de Joan Dausà.

Castellar recupera una Festa Major amb tota la seva esplendor i amb una participació molt alta i similar a la de l’any 2019

Dimarts 13 de setembre de 2022

El tradicional castell de focs al Pla de la Bruguera va cloure ahir dilluns la Festa Major 2022 de Castellar del Vallès. Enguany la vila ha recuperat el seu principal esdeveniment lúdic amb tota la seva esplendor, amb més d’un centenar d’activitats. La regidora de Cultura, Joana Borrego, n’ha fet un balanç molt positiu i ha destacat que “la Festa Major ha estat molt participada i s’ha situat a l’alçada de les festes majors anteriors a l’esclat pandèmia, és a dir, de l’any 2019 i anteriors”.

Borrego ha elogiat “tot el dispositiu organitzatiu i la bona tasca de treball conjunt que ha fet l’equip de la Regidoria de Cultura, les entitats de la vila, la Brigada Municipal, la Policia Local, les regidories de Joventut, Feminisme i Comunicació, així com les persones col·laboradores implicades”. També ha volgut felicitar la ciutadania “per la seva implicació durant tota la festa, amb moltes ganes de passar-ho bé i amb un comportament cívic i responsable”.

Assistències multitudinàries

La regidora ha destacat, entre d’altres, les assistències massives als concerts de Joan Dausà, Abba The New Experience, Doctor Prats, La Principal de la Bisbal i les Anxovetes, a més de la festa dels Amics dels 80, de l’Espai Aventura’t, la Fira Street Market i activitats esportives com la cursa popular o el festival de patinatge. També ha celebrat “la tornada dels concerts de Vilabarrakes en el seu format habitual i amb qui hi ha hagut molt bona entesa a l’hora d’organitzar-los”, així com “la recuperació dels actes de cultura popular i tradicional”. En aquest sentit, Borrego ha remarcat que actes com la cercavila de gegants i el correfoc dels Diables i Espurnes de l’ETC “s’han pogut tornar a fer amb gran èxit de participació”. També ha dit que s’ha consolidat la idea de dur a terme una cercavila de benvinguda de la Festa Major amb totes les entitats de cultura popular i tradicional. Enguany aquest acte va ser el preludi del pregó que van oferir Arribar i ploure amb la participació del programa “Amb sense embuts” de Ràdio Castellar.

Finalment i des del punt de vista de la seguretat, Borrego ha afirmat que “no hi hagut incidents remarcables”. Cal recordar també que durant les tres nits de concerts a l’Espai Vilabarrakes es va instal·lar un Punt Lila per prevenir situacions de violència masclista i acompanyar possibles víctimes d’agressions sexistes i LGTBIfòbiques.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40